2011. február 25.

Terrakotta homlokzat: hagyományos és korszerű

Terrakotta homlokzat: hagyományos és korszerű

Az ArGeTon homlokzat az agyag természetes szépségét sugárzó modern karaktert kölcsönöz új és felújított épületeknek egyaránt; acéllal, üveggel vagy fával kombinálva elegáns és időtlen tökéletességet alkot. Természetessége, valamint a teljes rendszer linearitásának furcsa ötvözete élénkké, egyedivé tesz bármilyen típusú épületet.

Az ArGeTon tervezése és gyártása során a gazdaságosság mellett a környezet védelmére is nagy figyelmet fordítanak: a sajtolt kerámialapok kizárólag természetes nyersanyagokból készülnek.

 

Terrakotta homlokzat: hagyományos és korszerű

 

Tartós és biztonságos megoldás

• a burkolat gondosan tervezett vízelvezetése tartósan tiszta, szennyeződésmentes felületet eredményez;
• a kerámia színei változatlanok és erőteljesek maradnak még extrém időjárási körülmények között is;
• a homlokzatburkolat tűzálló, anyaga nem éghető;
• a fugaprofilok megakadályozzák a lemezek oldalirányú elmozdulását, a csapóeső bejutását, illetve zavaró zajhatás kialakulását szél esetén.

 

Precíz gyártás

Az ArGeTon burkolat elemeit, az extrudált agyagtáblákat speciálisan erre a célra kifejlesztett görgős kemencében egyesével és árnyalataiknak megfelelő magas hőmérsékleten égetik. Az ArGeTon lapok pontos illeszthetőségének és az egységes felületkialakításnak alapvető feltétele a precíz méretezés, amit különleges kalibráló berendezés tesz lehetővé.

 

Ellenálló felület

Az ArGeTon homlokzatburkolat külső mechanikai hatásokkal szemben kimagaslóan ellenálló: felpattanó labdák, kőfelverődés, szándékos rongálás és jégverés sem tesznek kárt benne. Az ArGeTon lemez és az új B/85 rögzítőelemnek – ami további alkatrészek használata nélkül közvetlenül a táblák furataiba illeszthető – ellenállósága kimagasló. Az ArGeTon homlokzatok karbantartása egyszerű, ezért különösen alkalmas középületek, mint például iskolák burkolására is.

 

Terrakotta homlokzat: hagyományos és korszerű

 

Változatos megjelenés, széles elemválaszték

• Tampa: klasszikus megjelenés, világos és egyszerű forma, mintázat nélkül;
• Terzo: a vájatok elrendezése változatos megjelenést eredményez;
• Lineo: stílusosan vonalazott megjelenés négy darab 3 mm mély sávval vagy különlegesen egyedi burkolólap kilenc vájattal.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog