2011. április 12.

Ha meg is sérül, azonnal újra vízzáróvá válik a szigetelőlemez

Ha meg is sérül, azonnal újra vízzáróvá válik a szigetelőlemez

A beton- és vasbeton szerkezetek vízszigetelésére szolgáló Voltex lemez bentonittartalma révén vízzel, nedvességgel érintkezve azonnal megduzzad és vízzáróvá válik. A lemez kifáradás nélkül, többszöri száradás-nedvesedés, tehát változó víznyomás, illetve vízszintek esetén, vagy átszúródásakor is azonnal újraduzzad.

A Voltex szigetelőrendszer beton- és vasbeton szerkezetek szigetelésére, talajjal, illetve az abban folyamatosan vagy időszakosan jelenlévő vízzel, nedvességgel érintkező épületszekezetek talajnedvesség és talajvíznyomás elleni szigetelésére szolgál.

 

Ha meg is sérül, azonnal újra vízzáróvá válik a szigetelőlemez

 

Vízzel érintkezve azonnal szigetel

A Voltex bentonitlemez kiváló vízzáró képességét a kétrétegű geotextilia közé tűnemezeléssel felületfolytonosan bezárt nátriumbentonit rétegnek köszönheti. A bentonit agyagkristályai réteglemezeket képeznek, mely rétegek a nedvességet és a vizet felveszik és megkötik az agyagkristályok közé, ezáltal vízzel érintkezve a Voltex lemezek azonnal duzzadni kezdenek. A duzzadás következtében a kristályrétegek az eredeti rétegméretek nyolcszorosára is megnövekedhetnek, és a Voltex anyagszerkezet tökéletesen tömörré, vízzáróvá válik.

A Voltex lemezekben található természetes nátriumbentonit granulátumot a gyártási folyamat során egyenletes rétegvastagságban és eloszlásban terítik és tűzik a két réteg geotextilia közé. Ezáltal a Voltex lemezek – ellentétben más hasonló felépítésű bentonitos lemezszigetelő termékekkel – teljes felületén egyenletes a granulátumeloszlás. A jogvédett tűzési eljárással a bentonitgranulátum elmozdulásmentesen megmarad a szigetelőlemezeken belül, sem kifolyni, sem kiperegni nem tud a lemezekből.

 

Ha meg is sérül, azonnal újra vízzáróvá válik a szigetelőlemez Ha meg is sérül, azonnal újra vízzáróvá válik a szigetelőlemez

 

A lemez sérülései maguktól begyógyulnak

Az aktív duzzadómechanizmus által a Voltex szigetelőrendszerek egyedülálló tulajdonsága az öngyógyító mechanizmus. A szigetelés sérülése, esetleges átszúródása esetén (zsaluzáskor, vasszereléskor, betonozáskor, visszatöltésekkor stb.) a sérült felület mentén azonnal megkezdődik a duzzadás, aminek következtében a szigetelés rövid idő alatt begyógyul, összeduzzad. Dróttal, szeggel, betonvassal történő átszúródáskor a lemezekben lévő bentonit beinjektálja önmagát a sérült felületbe, és víztömören bezárja a sérült részt. A duzzadási aktivitás olyan mértékű, hogy amennyiben a sérülést okozó vasanyag rozsdásodni kezd és csökken a keresztmetszete, a bentonit folyamatosan utánaduzzad, így a sérült rész tartósan víztömör marad.

 

Ha meg is sérül, azonnal újra vízzáróvá válik a szigetelőlemez

 

A szigetelés beleköt a betonszerkezetbe

A Voltex lemezek betonnal érintkező, körülbelül 8-10 mm hosszú rostos geotextília elemi szálai a frissbetonba kötnek, ezáltal olyan erős felületi kapcsolat jön létre a szigetelés és a betonfelület között, aminek leszakadásához 2,5 kN/m erő szükséges.

 

Bármilyen időjárási körülmények között fektethető

A Voltex rendszer az egyedüli talajvíz elleni szigetelőrendszer, melynek fektetésénél az időjárási viszonyok gyakorlatilag nem játszanak szerepet: a szigetelés télen, nyáron, esőben, hóban és fagyban is végezhető. A Voltex lemez anyaga sem fagyra sem hőre nem érzékeny, nem lágyul meg, nem válik törékennyé. A szigetelendő felületek akár nedvesek, vizesek is lehetnek, az alaplemezek szigetelésénél a vízszintes felületen akár 1-2 cm víz is állhat.

 

Ha meg is sérül, azonnal újra vízzáróvá válik a szigetelőlemez

 

A Voltex vízszigetelés főbb tulajdonságai:
• öngyógyuló;
• időjárástól független, könnyű és gyors kivitelezhetőség;
• erős mechanikai kapcsolat, kiváló tapadás a Voltex lemez és a betonfelület között;
• robusztus – 6 mm vastag – háromrétegű anyagszerkezet;
• elhagyható a szigetelésvédő beton, a vasalás közvetlenül a Voltex lemezen végezhető;
• 6,9 bar vízoszlopnyomásnak is ellenáll;
• környezetbarát alapanyagok, környezetkímélő technológia;
• rendszerszigetelés, valamennyi csomópont egyszerűen megoldható;
• nagy szigetelési biztonság.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

2021. január 1-jétől jelentősen változtak az egyszerű bejelentésre vonatkozó előírások

2021 januárjától új szabályok alapján adják ki a lakóházak hatósági bizonyítványát

A szomszédok már tájékozódhatnak az egyszerű bejelentésű épületekről is

2021-től nem csak 25 % megújuló energiával lehet teljesíteni a Közel Nulla Energiaigény követelményét

Továbbra is elektronikusan folytathatóak le a településképi és településrendezési eljárások

épjog