2013. február 24.

Bármilyen felületre alapozás nélkül felhordható vízszigetelés

Bármilyen felületre alapozás nélkül felhordható vízszigetelés

Az MS-polimer technológián alapuló AquaBlocker és AquaBlocker Liquid egyszerűen felhordható, nedves és hideg felületeken is jól tapadó, 10 mm-ig repedés-, illetve résáthidaló képességű vízszigetelés. Az egykomponensű, bitumen-, szilikon- és oldószermentes termék ellenáll a talajnedvességnek és a talajvíznyomásnak.

A felhasználásra kész AquaBlocker szinte bármilyen felületre felhordható alapozás nélkül, két rétegben. Gyorsan átkeményedik (a két réteg felhordása között mindössze 4 óra száradási időt kell hagyni), teljes száradás után vízzáró, ellenáll a betonkorróziót okozó talajvíznek. Megbízhatóan résáthidaló, stabil réteget képez, így kitűnően használható függőleges felületeken is. Az AquaBlocker Liquid alacsonyabb viszkozitású anyag, mely könnyen felhordható hengerrel, vízszintes felületekre akár önthető is.

Az AquaBlocker termékek egyesítik magukban a vastag rétegű bitumenes szigetelőanyagok és a bitumenemulziók, a hidegragasztók és a fugatömítők előnyös tulajdonságait. Alkalmazásukkal a vastag rétegű bitumenes szigetelőanyagokhoz képest felére rövidül a technológiai idő, a szigetelés kivitelezésének költsége pedig akár 35 százalékkal is csökkenhet.

Bármilyen felületre alapozás nélkül felhordható vízszigetelés Bármilyen felületre alapozás nélkül felhordható vízszigetelés

Bármilyen felületre alapozás nélkül felhordható vízszigetelés Bármilyen felületre alapozás nélkül felhordható vízszigetelés

 

Az AquaBlocker és AquaBlocker Liquid alkalmazási területei:

  • szabványelőírásoknak megfelelő épületszigetelések;
  • javító munkák tetőn;
  • kerámia- és egyéb burkolatok alatti szigetelés;
  • előre gyártott betonszerkezetek szigetelése;
  • lapostetők, kéményszegélyek szigetelése;
  • mozgási hézagok lezárása;
  • ipari padlón;
  • teraszok és erkélyek szigetelése;
  • medencék, tartályok külső-belső szigetelése.

 

Hatékony és gazdaságos

Az AquaBlocker tartósan és szilárdan tapad nedves felületen is, +5 °C hőmérséklet felett. Könnyen felhordható, akár gépi szóróberendezéssel is. Az AquaBlocker szigetelőanyagból 1,5 mm szárazréteg vastagsághoz (ami akár 10 mm-es résáthidalásra is alkalmas) csak 2,3 kg szükséges négyzetméterenként. Az AquaBlocker a DIN 18195-9 bitumenes szigetelőanyagok szabványelőírása szerint bevizsgált termék.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

2021. január 1-jétől jelentősen változtak az egyszerű bejelentésre vonatkozó előírások

2021 januárjától új szabályok alapján adják ki a lakóházak hatósági bizonyítványát

A szomszédok már tájékozódhatnak az egyszerű bejelentésű épületekről is

2021-től nem csak 25 % megújuló energiával lehet teljesíteni a Közel Nulla Energiaigény követelményét

Továbbra is elektronikusan folytathatóak le a településképi és településrendezési eljárások

épjog