2012. június 25.

A leggyorsabb tetőépítési, -felújítási mód

A leggyorsabb tetőépítési, -felújítási mód

A Lindab Kft. a tetőfedéshez egyedülállóan széles körű, folyamatosan bővített termékválasztékot kínál. A hidegen alakított, könnyű Lindab tetőelemek közös jellemzője, hogy korszerű, tűzihorganyzott acéllemez alapanyagból készülő, környezetbarát, tartós és teherbíró termékek.

Az építőelemek külső, látszó felületének védelmére különböző típusú és vastagságú bevonatrendszerek (Classic, Premium, Elite) szolgálnak, melyek széles színválasztékukkal esztétikus, a homlokzat anyagaival harmonikus összhangban lévő tetőszerkezetek kialakítását teszik lehetővé.

 

Cserepeslemezek – a lakosság kedvelt terméke

A Lindab Topline cserepeslemez termékek a cserép természetes megjelenését ötvözik kis önsúllyal, hosszú élettartammal és könnyű szerelhetőséggel. Fő előnyük a nagytáblás fedési módban rejlik, így minimalizálva a beázás veszélyét. Kis súlyuknak (~5 kg/m2) köszönhetően a tetőszerkezet megerősítése, vagy akár a régi tetőhéjazat elbontása nélkül is alkalmasak tetőfelújításokhoz.

A klasszikus svéd cserépmintázatú LPA profilok mellett újabb cserépformákat és alkalmazási lehetőségeket kínál az LPA Scandic (modern, mediterrán stílusú cserépforma, rejtett rögzítés) és az LPA Nordic cserepeslemez (szögletes mintázat, alacsony profil, nagyobb fedési szélesség). A négyféle profillal (Toscana, Rustica, Madera és Serena) és széles színválasztékban kapható legújabb, kőzúzalékszemcse bevonatos, alucink réteggel védett acéllemezből készülő Lindab Roca cserepeslemezek tökéletes másai a mediterrán stílusú hagyományos fedéseknek.

 

Síklemez fedés – elegáns, korcolt fedés íves felületekre is

A széles bevonat- és színválasztékú, tűzihorganyzott acél síklemezből készülő, korcolt lemezfedés különböző funkciójú középületek (iskolák, irodaházak, kórházak, templomok stb.), vagy exkluzív megjelenésű lakóépületek kedvelt tetőfedő anyaga. A Lindab PLX nagy szilárdságú, helyszíni megmunkálásra mégis alkalmas „lágy” acéllemezzel készíthető, dupla állókorcos fémlemez fedés fokozottan vízzáró, esztétikus fedési mód. A PLX-szalagfedésekkel bonyolult, tagolt, akár íves tetők vagy falfelületek is kialakíthatók.

A termelékeny gépi profilozásra alkalmas új Lindab SRP Click előkorcolt tetőprofil alapanyaga bevonatos „kemény" acéllemez. Bepattintós korcillesztése az egyszerűbb formájú, kevés áttöréssel rendelkező sík tetőfelületeknél különösen gyors, gazdaságos kivitelezést tesz lehetővé.

A leggyorsabb tetőépítési, -felújítási mód

 

Trapéz- és szinuszlemezek – ipari épületek önhordó fedése

A Lindab Coverline trapézlemezek főként ipari épületek (gabonatárolók, fedett színek, gyártócsarnokok, raktárak, kereskedelmi épületek stb.) gazdaságos, nagytáblás, önhordó anyaga. A Lindab trapézlemezek változatos méretválasztéka (bordamagasság, lemezvastagság) mindig optimális trapézlemez-kiválasztást tesz lehetővé. Speciális termék a páramegkötő, alsó filcbevonatos trapézlemez, amely az egyrétegű tetőlemez alsó felületén bizonyos légköri viszonyok mellett elkerülhetetlenül megjelenő kondenzvíz megkötésére szolgál, megakadályozva a lecsepegését a beltérbe. Szendvicspanel – nagy felületek gyors fedésére Az ipari, kereskedelmi épületek népszerű tetőfedő anyaga a kétrétegű, bevonatos acélfegyverzet között hőszigetelő maggal (poliuretánhab vagy kőzetgyapot) rendelkező előre gyártott szendvicspanel.

A Lindab Coverline önhordó, hőszigetelt szendvicspanelekkel rövid idő alatt nagy tetőfelületek burkolhatók egy rétegben, gazdaságosan. A különböző típusú, vastagságú és színű panelek választéka az esztétikai, funkcionális és műszaki követelményeknek (teherbírás, hőszigetelő képesség, tűzállóság) megfelelő választást enged.

 

Tetőtartó szerkezetek kialakítása gyorsan, pontosan

A hidegen hengerelt Lindab Construline Z/C/Uprofilok felhasználásával a tetők tartószerkezete is gazdaságosan kialakítható. A könnyű, de nagy teherbírású, tűzihorganyzott acélelemek új építésű, falazott vagy szerelt épületekhez, illetve lapostetős létesítmények utólagos tetőráépítéséhez is alkalmazhatók. Utóbbi esetben az új acél „fedélszék” egyrészt hosszú távon megszünteti a lapostetők beázási problémáit, másrészt – kiegészítő hőszigeteléssel, kiszellőztetett padlástérrel – lehetőséget ad az épület energetikai mutatóinak javítására is. Tetőhéjazatként cserepeslemez, trapéz- vagy síklemez fedés egyaránt használható.

A leggyorsabb tetőépítési, -felújítási mód

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo