2023. november 10.

Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben

Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben

A Heradesign Alpha + újdonsága, hogy kiváló hangelnyelő teljesítményét a hátoldali laminált akusztikus filccel kiegészített innovatív kompozit szerkezetének köszönhetően, a fagyapot akusztikus panelek járatos, 25 és 35 mm vastagságában kínálja. Milyen előnyökkel jár mindez? Ezt már az akár magyarul is elérhető dokumentációban is áttekinthetjük, ám kedvcsinálónak álljon itt egy rövid összefoglaló!

Az álmennyezetek kialakítását szolgáló termékeknek a legváltozatosabb funkciójú épületek helyiségeivel szemben támasztott számtalan, különböző követelményeknek kell megfelelniük. Legyen szó higiénikus környezetről, a látványos esztétikáról vagy éppen akusztikai elvárásokról, a legújabb álmennyezeti fejlesztések valamilyen módon mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az épületek használói egészségesebb körülmények között töltsék napjaikat. Mindezt úgy, hogy ezek a megoldások különböző módon hozzájárulnak a környezetterhelés csökkentéséhez. Ilyen a Heradesign Alpha + innovációja is.

Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben

 

Egy rétegben, kasírozva, azonos akusztikai értékekkel

A Heradesign Alpha + kompozit hátoldalon akusztikus filccel kasírozott álmennyezeti termék a kivitelezéseken járatos méretekben – 25 és 35 cm-ben – nyújtja azt a teljesítményt, amelyet az akusztikai elvárásoknak megfelelően eddig gyakran csak kétrétegű lappal lehetett megoldani.

Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben

Az ásványgyapot réteggel ellátott kétrétegű termékről a homogén, akusztikus filccel kasírozott fagyapot termékre való áttérés egy sor előnyt nyújt az építészeti tervezés és kivitelezés területén egyaránt. Lássuk ezeket röviden!

Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben

Abból adódóan, hogy a szükséges akusztikai teljesítmény nem két lap összeragasztásával, azaz dupla térfogattal érhető el, önmagában jelentősen, akár felére csökkenti a rakodási térfogatot is, ami a szállítandó mennyiséget, ezzel együtt a szállítási költséget, no és persze a szállítás során keletkező CO2 kibocsátást is csökkenti. A környezetterhelés csökkentéséhez az is hozzájárul, hogy ennél a terméknél nincs szükség a rakatok fóliás csomagolására.

A lamináláshoz használt természetes anyaggal készült Heradesign Alpha + legnagyobb hangelnyelő képességű, A osztályú konstrukciókat teszi lehetővé, szervetlen szálas szigetelőanyagok használata nélkül.

Az új felépítésű akusztikai panel – a szálas szigetelő anyagokkal kombinált lapokhoz képest – többféle éltípussal készülhet.

Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben

A labdaálló kialakítás a DIN 18 032 szabvány / 3. rész, illetve 1A osztály szerint az EN 13964 szabvány D melléklete szerint garantált.

A fagyapot akusztikus panelek hosszirányban és keresztirányban is beépíthetők, és egy lépésben felszerelhetők, amivel idő és költség takarítható meg.

A kivitelezés további szakaszában előnyt jelent, hogy az álmennyezeti térben nem lesz laza akusztikus kőzetgyapot réteg, ezért mögötte könnyebben szerelhető bármilyen rendszer. A rugalmas szerkezeti kialakítás előnyös a szétszerelés szempontjából is, ami megkönnyíti az esetleges bontást és az újrahasznosítást is.

Álmennyezeti innováció: azonos akusztikai teljesítmény vékonyabb rétegben

 

Ne feledkezzünk meg az esztétikáról!

A Heradesign nemcsak funkcionálisan hasznos, de a dizájnnak is lehet része! A színek, a formák és minták sokfélesége az alapja annak, hogy a lapok látványos alkalmazásának csak a fantázia szab határt. Érdemes inspirálódni!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HERADESIGN PANELEKRŐL >>

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog