Deceuninck

 

2013. március 19.

Áramot is termelhet a gépkocsibeálló

Áramot is termelhet a gépkocsibeálló

A szolárpanelekkel borított tetőszerkezetű CarPort gépjárműbeálló a napenergiából elektromos áramot képes előállítani. A megtermelt áram fotovoltaikus Ad-Vesz fogyasztásmérővel csatlakoztatható a villamos hálózatba. A betáplált és a vételezett energia mennyiségét fogyasztásmérők mérik, és csak a különbségért kell az áramszolgáltatónak fizetni.

A CarPort alkalmazásával az autóbeálló, parkoló, garázs autótárolási funkciója minimális ráfordítással egészíthető ki energiatermelési funkcióval. 14 darab szolárpanel – ami már elegendő egy egyállású CarPort teljes befedéséhez – 14×250 W=3,5 KW teljesítmény leadására képes. A CarPortok száma – ezzel leadott teljesítményük – növelhető: az áramtermelés ebben az esetben elérheti akár a 4000 KWh/évet, ami közel 200 ezer forint megtakarítást eredményezhet. Többállású CarPort esetén a teljesítmény és a megtakarítás is többszöröződik. (Egy 150 négyzetméteres családi ház átlagos elektromos áram felhasználása 4000-4500 KWh/év.)

Áramot is termelhet a gépkocsibeálló

A garázsszerkezet épülhet fából, fémből vagy más anyagból, formáját tekintve lehet SWR-szabványú vagy egyedi tervezésű. A garázs tetőszerkezetére kerülő napelem is többféle lehet, akár átlátszó kivitelű panelek is választhatók. A hatékony villamosenergia-termelő berendezésként is funkcionáló CarPort gépkocsibeállók önmagukban is jó befektetések, de igény szerint elláthatók töltőegységgel, alkalmassá válva elektromos autók „tankolására”.


A CarPort gépjárműbeálló nyújtotta előnyök:

  • napelemes tetőszerkezete energiát termel, ami jelentősen csökkentheti a villamos energia költségeket;
  • jól tájolható, növelve a napelemek hatékonyságát;
  • környezetbarát, zöldenergiát termel;
  • védelmet nyújt a gépjárműnek;
  • fa- és fémszerkezetekhez is kapható;
  • felszerelhető elektromosautó-töltővel.

Áramot is termelhet a gépkocsibeálló

hírlevél-feliratkozás

épjog