Deceuninck

 

2023. november 27.

Az épszerk konferenciára megjelent a Metszet 6. száma

Az épszerk konferenciára megjelent a Metszet 6. száma

Évek óta hagyomány, hogy az év utolsó Metszet-lapszáma a BME Épületszerkezettani Tanszék konferenciájára jelenik meg. Idén sem volt ez másként, a 6. szám ezért épszerkes tematikával jelentkezik, és a tanszék több oktatójának cikkét is publikáljuk. 

A címlapon Varga Tamás DLA balatonfüredi sportcsarnoka látható. A város külterületén elhelyezkedő, nagy kiterjedésű sportparkhoz készült multifunkcionális sportcsarnokot Dudics Krisztián mutatja be. A sportoláshoz kapcsolódóan olvashatunk egy olasz jégcsarnokról és egy kollégiumépületről, amely a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához épült. A harmadik külföldi példa ezúttal egy zabpehelygyár Kínából.

Az épszerkes cikkek között Páricsy Zoltán az általa tervezett révfülöpi gyerektábor pavilonjait ismerteti, Németh Csaba egy V. kerületi irodaház szállodává alakítását mutatja be, Oláh Krisztián Sándor és Dr. Takács Lajos pedig a tűzterjedési gátak méretezésének történetébe nyújt betekintést a kezdetektől napjainkig.

A Zöld Oldalak ezúttal ipari-logisztikai épületekkel foglalkozik, az a_pro' rovatból a Paradigma Ariadné Teknős Tanösvényét ismerhetjük meg, a Mai szemmel pedig Tiry György (Közti) épületéről, a Fővárosi Növényvédelmi Állomásról ad egy régi és egy mai pillanatfelvételt.

A Metszet itt előfizethető >>

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog