2014. június 10.

Digitális segédletek a tervezői gyakorlathoz

Digitális segédletek a tervezői gyakorlathoz

Kedvező ár, aktualizált tartalom, szabadszavas keresési lehetőség a szövegben – ezek a fő előnyei a digitális kiadványoknak, melyek számítógépen, táblagépen és okostelefonon is olvashatók. A Kisokos statikusoknak, a Fa tartószerkezetek és az Építésügyi hatósági útmutató című köteteket ajánljuk a szakemberek figyelmébe. 

Kisokos statikusoknak

Digitális segédletek a tervezői gyakorlathozA Dulácska Endre professzor szerkesztésében készült, az Eurocode-szabványok figyelembe vételével kidolgozott Kisokos statikusoknak első kiadása elfogyott; a második, javított kiadás jelenleg digitális formában kapható. A segédlet nagy népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy egy kötetben tartalmazza a tervezés mindennapi gyakorlatában leggyakrabban szükséges képleteket, táblázatokat.

A digitális kiadvány ára bruttó 1750 Ft.

Belelapozni itt lehet: https://digitalstand.hu/kisokosstatikusoknak

 

 

Fa tartószerkezetek

Digitális segédletek a tervezői gyakorlathozA Fa tartószerkezetek című Eurocode-segédlet tartalmából: Fa tartószerkezetek anyagai; Acél kapcsolóelemes kapcsolatok; Központosan húzott és központosan nyomott rudak; Hajlított tartók; Külpontos igénybevételek; Merevítések; Használhatósági határállapotok. (A kiadvány tartalmának jelentős része képformátumban jelenik meg; szabadszavas keresés a szöveges tartalomban lehetséges.)

A digitális kiadvány ára bruttó 900 Ft.

Belelapozni itt lehet: https://digitalstand.hu/fatartoszerkezetek

 

 

Építésügyi hatósági útmutató 2014 – Az építésügyi hatósági eljárások és a szankciórendszer

Digitális segédletek a tervezői gyakorlathozA könyv az építésügyi és az építésfelügyeleti hatósági eljárásokban 2013. január 1-jétől alkalmazandó szabályok gyakorlatias magyarázatát tartalmazza. A kiadvány összefoglalja azokat az – egyébként csak számos különböző helyről összeszedhető – jogszabályi előírásokat, valamint az azokhoz kapcsolódóan a gyakorlatban kialakult megoldásokat, amelyek segítséget nyújtanak a hatósági eljárásban a megfelelő jogalkalmazáshoz. A digitális kiadvány tartalma a jogszabály-változásokat követve folyamatosan frissül: aki egyszer megvásárolja, az adott naptári év végéig mindig az aktualizált változatot tudja elérni! A könyv gyakorlatias magyarázatokkal, listákkal, táblázatokkal is segíti az eligazodást a hatósági eljárások útvesztőjében.

A digitális kiadvány ára bruttó 7100 Ft, illetve ingyenes az Építésijog.hu Figyelő előfizetőinek. (Bővebb információ: http://epitesijog.hu/elofizetes )

Belelapozni itt lehet: https://digitalstand.hu/epitesugyihut 

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog