2016. szeptember 06.

Épületlábazatok szakszerû hõszigetelése

Épületlábazatok szakszerû hõszigetelése

A jól megtervezett és kivitelezett lábazati hõszigetelés akár 5-10 százalékkal is csökkentheti az épület hõveszteségét. Az energiamegtakarítás mellett a padló-fal csatlakozása mentén kialakuló páralecsapódás és így a penészképzõdés, valamint a padló falhoz közeli zónájának kellemetlen hõérzetet keltõ lehûlése is elkerülhetõ. Ám az épületlábazat hõszigetelésére olyan anyagot kell választani, ami minden szempontból megfelel az itt ébredõ összetett igénybevételeknek.

A Ravatherm XPS 300 WB zártcellás, gyárilag érdesített felületû, vakolathordó, hõszigetelõ polisztirolhab. Elõnyös tulajdonságai és kiváló mûszaki teljesítménye miatt leggyakrabban épületlábazatokon (terepszint alatt is), terasz- és erkélycsatlakozásoknál, valamint benn maradó zsaluzatként, kiegészítõ/elõtét hõszigetelési rendeltetéssel födémekben, koszorúkban, pillérvázak homlokzati felületeire tervezik és építik be. Jellemzõen azokon az épületrészeken alkalmazzák, ahol a hatékony hõszigetelés mellett nagy mechanikai ellenállás, illetve nedves környezetben is megõrzött kiváló hõszigetelõ teljesítmény az elvárás.

Épületlábazatok szakszerû hõszigetelése

A fokozott hõszigetelési igényekkel párhuzamosan a lábazaton megszokott korábbi 4-6 cm átlagvastagság hazánkban évrõl évre 1-1 cm-rel nõ. Ehhez alkalmazkodva az év elejétõl már 14–20 cm vastagságban is megvásárolható a Ravatherm XPS hõszigetelés. Újdonság, hogy a nagyvastagságú termékek is csak 0,035 W/mK hõvezetési tényezõjûek, ami kimagaslóan jónak számít a hasonló vastagságú XPS-hõszigetelések között.

Épületlábazatok szakszerû hõszigetelése

A Ravatherm XPS 300 WB érdes felületének köszönhetõen vakolható, szükség esetén kõ- vagy téglaburkolattal látható el. Lábazati vékonyvakolati rendszer (lábazati THR) esetén a felületképzés a homlokzatival megegyezõen készül. A felületerõsítõ hálós alapréteget a száradását és kellõ kötését követõen át kell csiszolni, portalanítani, majd a fedõvakolat alapozójával bevonni. Az újabb száradást követõen végezhetõ el a fedõvakolat felhordása és strukturálása a termék rendszergazdájának utasításai szerint.

A Ravatherm XPS-termékek továbbra is a megszokott módon, kizárólag minõségi alapanyagokból, szigorú belsõ minõségellenõrzés és az ISO 14001 környezetirányítási rendszer követelményeinek maradéktalan betartása mellett készülnek.

Épületlábazatok szakszerû hõszigetelése

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog