autodesk

2020. június 08.

Középületek, templomok a Metszet friss, 2020/3 számában

Középületek, templomok a Metszet friss, 2020/3 számában

Múzeum, kápolna és templom, óvoda, egyetem, vitorlásklub, sőt, egy úszóház is bekerült a Metszet legfrissebb számába. John Pawson apró németországi kápolnájától a Studio KO marokkói, 4000 négyzetméteres YSL Múzeumáig különböző méretű középületeket ismerhetünk meg.

A címlapra az utóbbi időben nemzetközi sikereket arató Gutowski Robert pátyi temploma került, melyről Katona Vilmos és Funk Bogdán írt elemzést. A külföldi példák között a HawkinsBrown iroda különböző szintekkel operáló oxfordi egyetemi épülete, John Pawson végtelenül egyszerű unterliezheimi fakápolnája, valamint az Yves Saint Laurent Múzeum Marrákesből finom téglafelületekkel, a Studio KO irodától. A hazai példák között a Ferencz-Détári páros egy úszóházzal jelentkezik Wesselényi-Garay Andor tolmácsolásában, megismerhetünk egy vörös színben játszó óvodát a Koller-Csatai tervezőpárostól Getto Katalin írásából, valamint bemutatjuk a Taat Építész Műteremtől az alsóörsi Vitorlásklubot, melyről Kapovits Géza és Szilvási Attila írt alapos, szerkezeteket is bemutató cikket.

Állandó rovataink közül a Zöld Oldalak oktatással, a Mai szemmel a dunaújvárosi, Vasmű úti műteremházzal, az A_pro' rovat egy kis nyaralóval foglalkozik V. Marton Rozáliáról és Villányi Norberttől, a tervpályázatok rovatban az MVRDV-t mutatjuk be.

 

A Metszet itt előfizethető >>

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog