2020. október 14.

Megerősített és felületvédett sík tetőcserepek

Megerősített és felületvédett sík tetőcserepek

A Terrán – a tetőtrendek és a vásárlói igények változását követve – továbbfejlesztette sík tetőcserepeit: a Zenit és Rundo cserepek geometriájában történt újítások számos előnnyel járnak, ráadásul tökéletesen illeszthetők a Generon napelemes tetőcserepekhez is.

Megerősített Zenit és Rundo cserepekkel frissül ősztől a Terrán termékportfóliója. Ráadásul ezek a termékek már speciális felületkezeléssel jönnek forgalomba – a cég által kidolgozott felületkezelési eljárás korábban csak a hullámos termékeknél volt teljeskörűen elérhető. Tovább korszerűsödik a Zenit és Rundo tetőcserepek bordázottsága, emellett módosul a horonykapcsolat kialakítása. A legújabb innovációnak köszönhetően nagyban megnő a termékek törésszilárdsága, teherbírása, valamint esőés viharállósága. Ahogyan a legtöbb divatirányzat, úgy a tetőtrendek is folyamatosan változnak; a tetők hajlásszöge az évek alatt csökkent – ehhez a trendhez is alkalmazkodnak az új fejlesztésű cserepek.

Megerősített és felületvédett sík tetőcserepek

 

Letisztult dizájn a tetőn

A Terrán Zenit tetőcserép a gyártó egyik legmodernebb terméke. A letisztult megjelenés új irányzatot teremtett a tetőfedésben dinamikusabb, erősebb megjelenése okán. A Terrán Zenit cseréppel készült tető egyediségével kiemeli az épületet a környező ingatlanok közül, és mágnesként vonzza a tekintetet.

A modern dizájnnak megfelelően a sötétebb árnyalatok uralják a kínálatot, a fekete és szürke színek dominálnak. Carbon, Grafit, Onix, Gránit, Grosso-Onix, Space és Moon színekben érhető el, valamint rendhagyó, vörösesebb változatban is, Mars néven. Azok számára, akik egy kis érdekességet csempésznének a letisztult dizájnba, a gyártástechnológiából adódó véletlenszerű mintázattal készülő Zenit Ódon cserép ajánlott – az igazi kevert hatás elérése érdekében érdemes a felrakást egyszerre több raklapról végezni.

A sötétebb tónusú cserepek terjedésével előtérbe került a hőmérsékletszabályozás kérdése. A fekete erőteljesebben melegszik fel, hiszen az infravörös sugarak nagy részét azonnal elnyeli, ezt figyelembe véve pedig még inkább fókuszba kerül a hővédelem. A Terrán olyan felületkezelési módszert dolgozott ki, amellyel – más Terrán tetőcseréphez viszonyítva – akár 10 °C-os hőmérsékletcsökkenés mérhető a panelek hátoldalán. Ennek köszönhetően a ClimaControl eljárással kezelt cserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el, mint felületkezelés nélküli társaik, így csökkentik a tetőtérre nehezedő hőterhet, tovább növelve a komfortérzetet.

Az új termékek is a már ismert felületkezelésekkel (ColorSystem, Elegant, Resistor, ClimaControl) lesznek elérhetők.

 

Fenntartható építészet, naprakész tető

Ha valaki későbbre tervezi a napelemes tetőcserepek felszerelését, annak is kitűnő választás a Zenit: a termékcsalád elemeinek mérete és formája kompatibilis a Terrán Generon napelemes tetőcserepekével, tökéletesen illeszkednek annak paneleihez, és belesimulnak a tető síkjába.

A Generon napelemes tetőcserép napcelláit speciális módon integrálják az egyes tetőcserepekre, olyan formán, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. A tetőcserepek új generációja így a megszokott szerepeken túl energiát termel az otthon lakói számára, ráadásul kompromisszumok nélkül.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo