2021. január 18.

Nagyméretű kerámialapok homlokzatra

Nagyméretű kerámialapok homlokzatra

Az építészet változik – más formájú, más színű, más stílusú házakat terveznek, álmodnak meg a tulajdonosok és a tervezők. Egyre gyakrabban fordul elő hoteleknél, irodaházaknál, családi és társasházaknál, hogy nem színezik a homlokzatokat, hanem nagyméretű kerámia-, úgynevezett kerlite lapokat tesznek fel végső felületként, az esetek 99 százalékában hőszigetelésre elhelyezve. Ez a fajta homlokzatképzési mód egyedi anyagokat és egyedi kivitelezést kíván. A Mapei rendszerei között két egyedi megoldás is megtalálható e célra.

Az egyik a 2018-as Construmán különdíjat kapott Mapetherm Tile System. E rendszerben a 3×500×1500 mm-es kerlite lapok akár 20 cm vastag polisztirol hőszigetelésre, akár 20 méter magasságig biztonsággal beépíthetők. A Mapetherm Tile System rendelkezik az ehhez szükséges műszaki vizsgálati igazolásokkal, és a 45 perces tűzállósági minősítéssel.

Nagyméretű kerámialapok homlokzatra

A másik lehetőség a Mapei legújabb rendszere, a Mapetherm Slim Ceramic System. Ebben a rendszerben 3,5×500×1000 mm-es kerlite lapokat helyezhetünk el a homlokzaton, akár 20 cm vastag polisztirol hőszigetelésre, akár 20 méter magasságig. Természetesen ez a rendszer is rendelkezik a szükséges műszaki vizsgálati igazolásokkal, és a 45 perces tűzállósági minősítéssel.

Egyedi rendszerekről beszélünk, melyek egyedi rendszerelemeket kívánnak: speciális ragasztó- és simítóanyag, speciális üvegszövet háló, speciális csavaros dübelezési eljárás, rugalmas gyorskötő burkolati ragasztó, speciális fugázó és tömítő anyagok alkotják a rendszer elemeit.

Nagyméretű kerámialapok homlokzatra

Ezekkel a rendszerekkel számtalan egyedi, stílusos homlokzat megvalósítható, évtizedekre szóló tartóssággal, legyen szó akár ultramodern vagy tradicionális megjelenésről. Karbantartásuk és tisztán tartásuk egyszerű, a végső réteget egyéb Mapei termékekkel bevonva a graffitikkel szemben is ellenállóvá tehetők a felületek.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo