2021. oktber 26.

Akár az építkezés helyszínén ki lehet keverni a díszítõvakolat színét

Akár az építkezés helyszínén ki lehet keverni a díszítõvakolat színét

Új homlokzati és lábazati díszítõvakolatot dobott piacra nyár elején a Cemix. A Decorol névre keresztelt termék figyelemre méltó tulajdonsága, hogy helyszíni keveréssel tetszõleges színárnyalat állítható elõ belelõ úgy, hogy a végeredmény gyári minõséget képvisel.

A veszprémi építõanyag-gyártó az épületek lábazati zónáját érõ fokozott terhelés (például talajból érkezõ nedvesség, felverõdõ esõvíz és egyéb mechanikai behatások) ellen különleges hõszigetelõ rétegrendet, a felület esztétikus lezárásához pedig többek között egy speciális díszítõvakolatot kínál. Ez utóbbi szerepét eddig a sokak által ismert Colorol töltötte be. Az összesen 30 színárnyalatban árult termék helyét vette át nyár elején a Cemix új fejlesztése, a Decorol. Elõdjéhez hasonlóan ez is hatékonyan ellenáll a lábazatot érõ környezeti hatásoknak, ami elsõsorban az összetételét alkotó minõségi német alapanyagoknak köszönhetõ.

A Decorol titka a színes szemcsékben keresendõ. Az ezekbõl kialakítható strukturált bevonat szó szerint védõpajzsot képez a lábazati zónában. A innovatív termék azonban nem csak itt vethetõ be: homlokzati díszítõvakolatként vagy belsõ terekben dizájn falbetétként is alkalmazható.

A Cemix új terméke egyvalamiben biztosan messze felülmúlja a Colorolt: az általa elérhetõ színválasztékban. Az elõbbi 30 színárnyalatához képest az Decorol 60 színben rendelhetõ a veszprémi építõanyag-gyártótól. Még nagyobb mozgásteret enged az értékesítési pontokon vagy az építési helyszínen történõ keverés. Ebben az esetben ugyanis gyakorlatilag végtelen a lehetõség a színvariációk tekintetében, ezeknek tényleg csak a képzelet, a kísérletezõkedv vagy a türelem szabhat határt.

 

Nagyobb tervezési szabadságot adó díszítõvakolat

 

A keveréshez 14 alapszínû granulátum áll rendelkezésre, amelyek bármilyen arányban vegyíthetõk, így segítségükkel tetszõleges, egyedi árnyalatok is elõállíthatók. A mûveletkor egy szabályt kell csak betartani: egy csomag kötõanyaghoz 5 csomag színes granulátumot kell keverni. A bezacskózott kötõanyag és a különbözõ színû „kavicsok” a kereskedésekben külön-külön is megvásárolhatók. A színkeverés a termék mûszaki adatlapján feltüntetett módon történik. Figyelemreméltó, hogy a precíz kiszerelésnek és technológiának köszönhetõen a helyszíni keveréssel is gyári termékminõség érhetõ el.

A Decorol elsõsorban a szakmai felhasználók részére készült. Felhordása megfelelõ tapasztalattal bíró szakembert kíván, továbbá ezen anyag alkalmazása esetén kiemelten fontos szerepet kap a fogadófelület megfelelõ minõségû kialakítása, elõkészítése, vagyis a síkpontosság, a szennyezõdésmentesség és a megfelelõ felületi alapozás.

További információk a Cemix honlapján olvashatók >>

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog