2012. október 16.

Passzívházhoz is alkalmas tetőbevilágító

Passzívházhoz is alkalmas tetőbevilágító

A kitűnő hőszigetelő képességű Essmann Classic PC – st felülvilágító kupola ipari, kereskedelmi és középületek lapostetőibe történő beépítésre alkalmas, maximum 25 fokos tetőlejtésig. A többhéjas kivitelű, különböző műanyag üvegezésekkel készülő kupola felújításokhoz, felülvilágító-cserékhez is jó megoldást nyújt.

Az 52-54 százalékos fényáteresztő képességű Essmann Classic PC – st felülvilágító kupola kimagasló hőszigetelő képességéből (Ug=0,9–1,4 W/m2K) adódóan energetikai szempontból is kiváló megoldás a bevilágításra, a szellőztetésre, valamint a hő- és füstelvezetésre. Ráadásul – kívülre szerelt takaróhéjának köszönhető 22 dB-es hangszigetelésével – jelentősen tompítja az épületbe jutó külső zajokat.

 

Passzívházhoz is alkalmas tetőbevilágító

 

Az Essmann Classic PC – st felülvilágító kupola (PC=polikarbonát, st=sheet top) befogókeretébe az egy vagy kettő műanyag héj mellett sík kivitelű víztiszta polikarbonát lap is integrálható.

Passzívházhoz is alkalmas tetőbevilágító

 

Választható kivitelek:

  • víztiszta PC lap (16/7) és egy műanyag héj (opál);
  • víztiszta PC lap (16/7) és kettő műanyag héj (kívül opál, belül víztiszta);
  • Essmann AeroTech lap kettő műanyag héjjal (víztiszta) – a kellemes fényeloszlást eredményező AeroTech polikarbonát lap a nappali fény áteresztésének jelentős csökkentése nélkül optimalizálja az U-értékeket, így csökkentve a hőveszteséget.

A standard méreteken túl mindhárom változat rendelhető speciális méretekben is, egyszerűbbé téve például az elavult bevilágítók energiahatékony típusra történő cseréjét.

A termékről letölthető adatlap a cég honlapján található.

hírlevél-feliratkozás

épjog