Deceuninck

 

2015. május 04.

Új ablakok nagy üvegfelületekkel és modern dizájnnal

Új ablakok nagy üvegfelületekkel és modern dizájnnal

A Mantu Ajtó-Ablak Stúdió termékkínálatába olyan, a magyar piacon eddig kevésbé ismert ablakmárkák kerültek, mint a fa- és fa-alumínium ablakokat gyártó Katzbeck, illetve a műanyagablak-gyártást az Alufusion rendszerrel forradalmasító Rupo.

A kínálat bővítésére azért volt szükség, mert bár a meglévő ablakmárkákkal a hőtechnikai és műszaki igények nagy része kiszolgálható volt, azonban korunk egyre nagyobb üvegfelületeket és modern dizájnt kívánó építészeti kihívásaira nem születtek kiváló megoldások.

 

Kisebb látszó profilszélesség – több fény

Az ablakgyártás egyik legnagyobb kihívása jelenleg a minimalista igényeknek való megfelelés. E tekintetben bátran állítható, hogy az osztrák családi vállalkozás, a Katzbeck cég termékei nyújtják az egyik etalont a piacon. A hagyományos fa-alu rendszereken túl a kínálatban találhatók a legújabb fejlesztésű Design és Linea típusú fa-alu ablakok, melyek látszó profilszélessége (a látható „ablakkeret”) mindössze 105 mm (más termékeknél ez általában 120 mm). Ez a gyakorlatban 900 mm széles ablakszárny estén csaknem 4 százalékkal nagyobb üvegfelületet, ezáltal több bejutó fényt eredményez.

Új ablakok nagy üvegfelületekkel és modern dizájnnal

A Katzbeck fa-alumínium ablakok másik hatalmas előnye a nagyobb méretű homlokzati üvegezések elérhetősége. Nem csak az emelő-toló ajtók nagyobb megvalósítható szélességi méretei, de a – talán még fontosabb – magassági korlátok kitolása nyújtják az igazi előnyöket. A külső megjelenés sem elhanyagolható, hiszen a síkban illesztett külső alumíniumborítás igazán modern és szép megjelenést eredményez az épület homlokzatán.

 

Nagyobb ablakok – acélmerevítés nélkül

A műanyag ablakok kínálatában is főleg az építészeti elvárások miatt volt szükség a portfólió bővítésére. Azonban a 2600 mm-es magassági korlát a legtöbb igényes, modern házba már nem tette lehetővé minden általunk forgalmazott ablak beépítését, mivel azok stabilitása nem kielégítő. A magassági problémára a megoldást az osztrák Rupo és a világ egyik legnagyobb műanyag ablakprofil gyártójának, a svájci Profine cégnek a közös fejlesztése hozta el.

Új ablakok nagy üvegfelületekkel és modern dizájnnal

Az Alufusion ablakrendszerek szakítanak az eddigi clip rendszerű rögzítéssel, helyette műanyagból és alumíniumból álló kompakt anyagot használnak. Nagy előnye ennek az ablakkivitelnek, hogy az alumínium teherhordó szerkezetként vesz rész a konstrukcióban, így lehetővé teszi az egyre nagyobb ablakméretek megvalósítását. Az Alufusion ablakokban nincs szükség többé acélmerevítésre, ezért könnyebbé válik a szerkezet és megnő az ablak élettartama.

 

Mantu Selection Ablakprogram

Az új ablakprogramról a Mantu Ajtó-Ablak Stúdiónál érdeklődhetnek, vagy tekintsék meg új katalógusainkat a képre kattintva.

Új ablakok nagy üvegfelületekkel és modern dizájnnal

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog