2017. április 07.

Új tetőrendszer, mely minden évszakban kellemes tetőtéri hőmérsékletet teremt

Új tetőrendszer, mely minden évszakban kellemes tetőtéri hőmérsékletet teremt

A Bramac legújabb, Construma díjas °Cool Tetőrendszere nemcsak kevesebb hőt enged be a tető alatti lakótérbe, de a lakás hűtése és fűtése is kevesebb energiát igényel. A háromféle °Cool csomag közül aszerint kell választani, hogy hány °C-kal szeretnénk csökkenteni a tetőtérben a hőmérsékletet.

A tetőcserepek külső és belső hőmérsékletének csökkenésével a szoba hője is változik, ráadásul a csúcshőmérséklet 7 órával kitolódik. Ez azt jelenti, hogy míg a nyári hőségben 18 órakor van a legmelegebb a szobában, a °Cool Tetőrendszerrel ez hajnali 1 órára tolódik. Ekkor viszont már kint is sokkal hűvösebb a levegő, könnyebben hűl le a tetőcserép, szabályozva ezzel a benti hőmérsékletet. Számolni kell a pára elleni védelemmel is, hisz a nedvesség a tetőn áthaladva megrekedhet a tetőszerkezetben, ezért a belső oldalon párazáró réteget, külső oldalon pedig páraáteresztő tetőfóliát kell beépíteni. Nagyon fontos az üvegfelületek megfelelő árnyékolása is, hiszen egyébként a napfény akadálytalanul ömlik be és melegíti fel a helyiséget, de a kellemes fényviszonyokat biztosítani kell. További kiemelt szempont a tűzvédelem, hiszen jó eséllyel igen sok fa szerkezeti elemtől körülvéve alakul ki lakótér.

Új tetőrendszer, mely minden évszakban kellemes tetőtéri hőmérsékletet teremt

 

A teljes °Cool Tetőrendszer részei:

  • infravörös sugárzást visszatükröző felületű tetőcserép;
  • szellőzőrendszer eresznél, taréjgerincnél és éleknél (a szellőzőcserepeket is figyelembe kell venni);
  • ellenlécek közötti átszellőzés;
  • Bramac Pro Plus Resistant 140 2S alátétfólia;
  • Bramac Therm szarufa feletti PIR tetőszigetelés.

 

°Cool Prémium

A °Cool Prémium rendszer a Római Thermo Protector antracit, sötétbarna vagy Tectura Thermo Protector antracit, sötétbarna tetőcserép, a szakszerű átszellőzés, a Pro Plus Resistant 140 2S tetőfólia elemek mellett Bramac Therm tetőszigetelést is tartalmaz. A PIR hab a szarufa külső síkjára kerül, és vékonyabb, mint más hőszigetelő anyagok, így növelhető a tető alatti tér. A Bramac Therm Basic szarufa feletti PIR tetőszigetelés felújításhoz, míg a Basic Alu szarufa feletti PIR tetőszigetelés új építéshez ajánlott. Ezzel a csomaggal már több mint 11 °C-os hőmérséklet különbség érhető el, a nap folyamán pedig minimálisra szorítható a hőingadozás (2 °C), és még a csúcshőmérséklet is 7 órával kitolódik.

Új tetőrendszer, mely minden évszakban kellemes tetőtéri hőmérsékletet teremt

 

°Cool Comfort

A °Cool Comfort rendszer a Bramac Tectura Thermo Protector antracit, sötétbarna vagy Bramac Római Thermo Protector antracit, sötétbarna reflektáló tetőcseréppel egészül ki, melyek felületkezelésüknek köszönhetően visszatükrözik az infravörös sugárzást. Hővisszaverő tulajdonsága miatt a tetőcserép hátoldalán mért hőmérséklet a korábban használt fedőanyagokhoz képest akár 20 °C-kal is alacsonyabb lehet. Tesztekkel bizonyított, hogy ezek a tetőcserepek kétszer-ötször törésállóbbak, mérettartóbbak és fagyállóbbak a szabványban előírtnál. A csomag részét képezi még a szakszerű átszellőzésről gondoskodó rendszer és a Pro Plus Resistant 140 2S tetőfólia. Ezzel a csomaggal a nap folyamán nagyjából 5 °C-os hőingadozás várható, és több mint 7 °C-os hőmérséklet csökkenést eredményez a tetőtérben.

Új tetőrendszer, mely minden évszakban kellemes tetőtéri hőmérsékletet teremt

 

°Cool Smart

A °Cool Smart rendszer bármely Bramac tetőcserép mellett az alábbi termékeket tartalmazza: szellőzőszalag, szellőzőléc, minimum 5×5-ös ellenléc és Pro Plus Resistant 140 2S tetőfólia. (Ezek a rendszerelemek a Bramac Rendszergarancia Basic, valamint a Rendszergarancia Prémium csomagok részei, de a teljes rendszergarancia eléréséhez tetőtől függően további rendszerelemekre is szükség lehet.) A tetőfólia a dupla ragasztósávja miatt szélzáró, és a faanyag védőszereknek is ellenáll a – kizárólag a Bramac kínálatában kapható – Resistant bevonat miatt. Ezzel a csomaggal a nap folyamán csúcshőmérséklettől függően kevesebb, mint 6 °C-os hőingadozás várható, és több mint 5 °C-os hőmérséklet csökkenés érhető el a tetőtérben.

Új tetőrendszer, mely minden évszakban kellemes tetőtéri hőmérsékletet teremt

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo