Deceuninck

 

2022. augusztus 30.

Vékonyrétegű padlófűtésrendszer felújításokhoz

Vékonyrétegű padlófűtésrendszer felújításokhoz

Az építési költségek folyamatos növekedése, valamint az alapanyag és a munkaerő hiánya új kihívások elé állítja az otthonra vágyókat. Szemléletváltásra van szükség, és a meglévő technológiai megoldásokkal igazodni kell a változó körülményekhez. A „bontás helyett felújítás” megközelítés mellett nagyon sok érv szól – ez kézenfekvő és hatásos módja annak, hogy alapanyagot és munkaerőt takarítsunk meg. De az épületek felújításának számos egyéb előnye is van.

Az építőipar világviszonylatban nagy hulladékkibocsátónak számít (alapanyag-gyártás, építés és bontás). A bontások elkerülésével jelentős mennyiségű hulladék keletkezése előzhető meg, amivel egyénileg is hozzájárulunk a természeti erőforrások és a környezet védelméhez. Ezen túlmenően az épített környezetünk megóvásával társadalmi-kulturális értékeket is őrzünk.

Mindezen előnyök ellenére az épületek felújításának aránya még mindig alacsony, aminek fő oka az építtetők bizonytalansága a felújítással elérhető műszaki színvonal és komfort miatt. A Cemix Hungary Kft. számos termékcsaládot, illetve anyagot kínál felújításokhoz, beleértve a felújító-, szárítóvakolatokat, szerkezeti javítóhabarcsokat, vagy akár a speciális hőszigetelő rendszereket is. Emellett – igény esetén – szakmai tanácsadással is segíti az építkezőket.

Az előző évek – komfortnövelő – technológiai újítása a speciálisan felújításokhoz alkalmazható vékonyrétegű padlófűtésrendszer, amit a Cemix a Rehau magyarországi csapatával fejlesztett ki. A technológia lényege, hogy egyedi rögzítésű, kis átmérőjű padlófűtéscsövek vannak beágyazva nagy szilárdságú, jó hőtároló képességű aljzatkiegyenlítő anyagba. Az így kialakított rétegrend már 2 cm-es vastagságtól alkalmazható, így az olyan lakóhelyiségekben is kiépíthető padlófűtésrendszer, melyekben eddig nem volt lehetséges vagy a terhelés (súly), vagy a rétegvastagság miatt.

A Nivo SP 10-30 önterülő aljzatkiegyenlítő anhidrit kötőanyagú, 10 és 30 mm vastagság között alkalmazható zsákos termék, mely könnyű gépesíthetőségének köszönhetően nagyon gyors kivitelezést tesz lehetővé.

Vékonyrétegű padlófűtésrendszer felújításokhoz

 

Vékonyrétegű padlófűtésrendszer felújításokhozTöltse le telefonjára az Artifex alkalmazást az Android Play Áruházból, tartsa a kamerát a kép fölé, – a kapcsolódó video lejátszása automatikusan elindul!

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog