Peri01

2015. szeptember 25.

Zajvédelem, tűzvédelem, kellemes belső klíma

Zajvédelem, tűzvédelem, kellemes belső klíma

Debrecen belvárosában épül a Párizsi Udvar projekt az Ybl-díjas Kováts András tervei alapján. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik. A beruházó által választott hőszigetelés az Ecorock vakolható homlokzati rendszer.

A debreceni Hunyadi és Péterfia utca sarkán lévő területen épül fel a Párizsi Udvar három ütemben, amire tavaly tavasszal kapták meg az építési engedélyt. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik, a homlokzatok hőszigetelése kb. 50 százalékos, a belső munkálatok ezzel párhuzamosan történnek. Márciusra érte el a beruházás a hatszintes épület legmagasabb pontját.

Jelenleg az – első ütemben – egy 9 és fél ezer négyzetméteres épületet húznak fel, melynek földszintjén 3 ezer négyzetméteren boltok és vendéglátóegységek várják majd a látogatókat. A Párizsi Udvar beruházás I. ütemében a lakások átadás-átvételére szeptemberben kerül sor, míg az üzletsorok nyitását novemberre tervezik. A teljes komplexum 300 lakást és 4.000 négyzetméternyi üzletterületet foglal majd magában, felépítésének költségei várhatóan elérik a 9 milliárd forintot.

Zajvédelem, tűzvédelem, kellemes belső klíma

 

Miben más a kőzetgyapot hőszigetelés?

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról is legyen szó.

A Párizsi Udvar komplexumról az átadáshoz közeledve elmondható, hogy a kőzetgyapotra jellemző egyedülálló hangelnyelő tulajdonságának köszönhetően nagy mértékben sikerült csökkenteni az épület elhelyezkedéséből adódó közlekedési zajokat, így biztosítva a maximális nyugalmat és komfortot a beköltöző lakók számára. A beépített 12 cm-es kőzetgyapot lemezek a legszigorúbb energetikai előírásoknak is megfelelnek.

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról legyen is szó. Alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát termék, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és kiváló belső lakóklímát eredményez.

Zajvédelem, tűzvédelem, kellemes belső klíma

Zajvédelem, tűzvédelem, kellemes belső klíma

A homlokzati hőszigetelő rendszer részét képezik a szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött „egyéb" alkotóelemek is – például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok –, melyek megfelelnek az Európai Műszaki Engedélyben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai előírásoknak. A homlokzati rendszer tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, sőt, alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.

A különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek legfontosabb eleme maga a hőszigetelő-anyag, de egy homlokzati hőszigetelő rendszer szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött egyéb alkotóelemekből is áll: például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok.

A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles skáláján, közel 200 színben érhető el. Egyaránt alkalmazható új épületeknél és épület-felújításoknál, felhasználható beton, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítő lemezeken is.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog