2009. október 15.

Építészeti rajzok és tervek korszerű szoftverrel

Építészeti rajzok és tervek korszerű szoftverrel

Az építészeknek fejlesztett AutoCAD Architecture az építészeti rajzoláshoz és tervezéshez kialakított, könnyen használható szolgáltatásaival hatékonyabbá teszi a kivitelezési dokumentumok elkészítését.

Az AutoCAD Architecture 2010 szoftver az építészeti eszközöket a megszokott AutoCAD-alapú munkakörnyezetben biztosítja, így növeli a tervezés hatékonyságát és az együttműködés szintjét. Az építészeti dokumentációkészítési és rajzolási feladatok, illetve a konszignációk gyorsabban és kevesebb hibával készíthetők el a jól ismert szoftverkörnyezetben. A DWG fájlformátum használatával egyszerűvé válik az információcsere az épületgépészekkel, villamosmérnökökkel és szerkezettervezőkkel. A beépített renderelőeszközök segítik az ügyfelekkel történő világos és könnyen érthető kommunikációt, mivel életszerű látványtervek készítésére nyújtanak lehetőséget.

Építészeti rajzok és tervek korszerű szoftverrel

Építészeti rajzok és tervek korszerű szoftverrel

Az AutoCAD Architecture 2010 szoftver új, modern felhasználói felülete optimalizált képernyőelrendezést, nagyobb rajzolóablakot és az eszközök, illetve parancsok gyorsabb elérhetőségét kínálja. E korszerűsített felhasználói felület számos Autodesk termékben megjelent, így a betanulási időszak rövidebb a különböző Autodesk termékek közötti áttéréskor.

A dokumentálás és a feliratozás a robusztus részletalkotóelem-tár és a hatékony tételszámozó eszközökkel gyorsabban végezhetők el. Automatizálható a részletek létrehozása, és egységes feliratozási rendszer tartható fenn. Amikor pedig elkészültek a részletrajzok, néhány kattintással létrehozható a cikkszámok jelmagyarázata.

A rajzolás és a dokumentálás a valós viselkedést és szerkezetet követő falak, ajtók és ablakok segítségével végezhető el. A komponensek szintjén módosíthatók a falak és a végződési feltételek, így jobban kezelhetők a falcsatlakozások, például a szögben találkozó falak, a sarkok és a tűvédelmi besorolással rendelkező falak metszéspontjai. Az ajtók és ablakok automatikusan illeszthetők be és helyezhetők el, közben pontosan szabályozható azok elhelyezése. A falak mozgatásakor a kapcsolódó falak és helyiségek automatikusan frissülnek. A megszokott AutoCAD-eszközök, például a lekerekítés és a letörés a rugalmas falkomponensekre is alkalmazhatók.

A rajz összes helyisége automatikusan ellátható olyan címkékkel, amelyek a helyiség területét is tartalmazzák. A helyiségek automatikusan frissülnek, ha megváltoznak a határoló elemek, ezáltal idő takarítható meg és pontosabb dokumentáció készíthető. A helyiségdefiníciók része lehet a határoló elemektől mért, előre definiált vagy felhasználói szabályok alapján kialakított eltolás, így a különböző iparági szabványokon (például a BOMA-, DIN- és SIS-szabványon) alapuló területszámítások is.

Közvetlenül az alaprajzokból – az anyagoknak megfelelő sraffozású – 2D metszetek és homlokzatok hozhatók létre. A terv módosításakor a szoftver automatikusan frissíti a metszeteket és a homlokzati nézeteket, ügyelve arra, hogy a tulajdonságok (például a fólia, a szín és a vonaltípus) megmaradjanak.

Könnyen testre szabhatók a mindennapi problémák megoldására szolgáló konszignációstílusok a vállalat igényeinek megfelelően, vagy létrehozhatók teljesen új konszignációk a szükséges számítások elvégzéséhez. A konszignációk közvetlenül a tervhez kapcsolódnak, így azonnal frissíthetők a tervek módosításainak megfelelően.

Az AutoCAD Architecture AEC méretei segítségével bármely fal – és annak minden része – saját méretezési szabványok, többek között a falak középvonalai és felületei szerint méretezhetők. Mivel a méretek asszociatívak, automatikusan követik a tervek módosulását, így feleslegessé teszik a kézi frissítéseket.

A beépített renderelés segítségével életre kelthetők a tervek, így a tervezés bármely szakaszában meggyőző bemutatók hozhatók létre az ügyfelek számára. Az egyszerűen használható látványtervezési lehetőségek teljes mértékben beépültek az AutoCAD Architecture 2010 munkafolyamatába.

hírlevél-feliratkozás

épjog