2010. június 28.

Erkéllyé nyitható tetőablak

Erkéllyé nyitható tetőablak

A Fakro rendkívül praktikus, egymás fölött elhelyezkedő, kétszárnyú tetőerkély-ablakot kínál: az FGH-V kétszárnyú tetőerkély-ablak felső szárnya felnyíló, alsó része pedig függőleges helyzetbe nyitható. A nyitott szárnyak erkélyt alkotnak a tetőtérben.

A 35–55° közötti dőlésszögű tetőkbe beépíthető FGH-V ablak felső szárnya 45°-ig felnyíló, vagy magasabb forgástengelyű ablak, míg az alsó rész előre, függőleges helyzetig nyílik az oldalsó korláttal együtt. A nyitott szárnyak erkélyt alkotnak a tetőtérben. A tetőerkély-ablak nagy méretéből adódóan kitűnő megvilágítást biztosít a belső térnek A biztonsági üvegezésnek valamint az innovatív TopSafe szerkezeti megerősítéseknek köszönhetően az ablak betöréssel szemben megnövelt ellenállással rendelkezik.

Az ablak automata V40P tokszellőzővel szerelt, ami gondoskodik az optimális mennyiségű friss levegő beáramlásáról a helyiségbe. A felső szárny nagy nyílási szöge és a kifelé nyitott alsó szárny az erkély korlátjáig szabad kilépést enged.

 

Erkéllyé nyitható tetőablak

 

Zárt ablaknál az erkély korlátait az ablakszerkezet elrejti, így nem állnak ki a tetősíkból, nem rontják a tető esztétikáját, emellett az ablak takarólemezei megvédik a szennyeződéstől.

 

Erkéllyé nyitható tetőablak

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog