2009. október 19.

Kültéri burkolatok tartós fa-műanyag kompozitanyaga

Kültéri burkolatok tartós fa-műanyag kompozitanyaga

Kerti építmények, belső udvarok, teraszok, kikötők, gyalogutak, valamint más, különleges igénybevételnek kitett kültéri felületek burkolására nyújt kiváló megoldást a stílusos, tartós, kevés karbantartást igénylő UPM Profi Deck.

Az innovatív termék a fa-műanyag kompozitok új generációjának képviselője, és amellett, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, a környezetet is kíméli, mivel újrahasznosított anyagokból készül.

Az UPM Profi Deck teljesen új kompozitanyag: gyártásához fő alapanyagként válogatott farostokat és műanyag polimereket használnak fel, amelyek más ipari folyamatok melléktermékeként egyébként a szeméttelepekre vagy a szemétégetőkbe kerülnének. A Profi Deck maga is újrahasznosítható, illetve a háztartási hulladékba is dobható, mivel nem tartalmaz káros vegyi anyagokat.

Az UPM Profi Deck különleges tulajdonságainak köszönhetően egész évben ellenáll a kedvezőtlen időjárási körülményeknek. Kopásálló, nem szálkásodik, így mezítláb is kényelmes rajta a járás. A felszín nem válik csúszóssá még az őszi esős napokon sem, és – mivel Finnországban, az ottani elvárásokhoz fejlesztették ki – ellenáll a hónak és a jégnek is. A rendszeres tisztításon kívül nincs szükség csiszolásra, pácolásra, lakkozásra vagy egyéb karbantartásra.

Kültéri burkolatok tartós fa-műanyag kompozitanyagaKültéri burkolatok tartós fa-műanyag kompozitanyaga

Kültéri burkolatok tartós fa-műanyag kompozitanyagaKültéri burkolatok tartós fa-műanyag kompozitanyaga

Az egyszerű szerelési rendszer révén akár klasszikus megjelenésű, akár összetettebb kialakítású szerkezetek is gyorsan, különleges eszközök alkalmazása nélkül kivitelezhetők. (Az UPM Profi Deck szerelése hagyományos famegmunkáló szerszámokat, például fűrészt, fúrót, elektromos csavarhúzót igényel.) A burkolatlapokat rögzítő T-kapcsok előzetes fúrás nélkül közvetlenül a tartósínekbe csavarozhatók. Mivel a termékben nincsenek sem csomók, sem egyéb hibák, és minden darab ugyanazon mérettűrés szerint készül, a szerelés kevés hulladékképződéssel elvégezhető.

Az UPM Profi Deck rendkívül változatos lehetőségeket kínál a szerkezetek, illetve a mintázatok, formák kialakítására, színek alkalmazására: szélrózsák, art deco minták, tarka felületek, hangsúlyosabb határvonalak vagy akár ívek és hullámok kialakítására is lehetőséget nyújt.

hírlevél-feliratkozás

épjog