2009. október 21.

Ipari padlóbevonati rendszerek a legváltozatosabb igényekre

Ipari padlóbevonati rendszerek a legváltozatosabb igényekre

A StoCretec padlóbevonati rendszercsaládban az általános iparban, a járműiparban, valamint az elektronikai és számítástechnikai iparban alkalmazható termékek találhatók, kis, közepes és erős terhelésre kifejlesztett típusokban.

Az ipari padlóbevonatoknak a különböző iparágak eltérő használati követelményeinek kell megfelelniük, az adott terület igényelte előnyös tulajdonságokkal kell rendelkezniük. Hiszen például a mikrochip-előállításnál alkalmazott, könnyű mechanikai terhelésnek kitett padlóval szemben támasztott követelmények egészen mások, mint egy motorgyártó üzemben. Az összesen 21 féle padlóbevonati rendszer a StoCretec padlóbevonatoknak csak az ipari területeken alkalmazható szegmensét képviseli, a termékcsalád – a helyszíni adottságok és követelmények alapján összeállított – rendszerei speciális megoldásokra is lehetőséget nyújtanak.

Ipari padlóbevonati rendszerek a legváltozatosabb igényekre

Általános ipari padlóbevonati rendszerek

Az ipar területén évente sok ezer négyzetméter padlófelületet látnak el burkolattal, beleértve az új burkolatok készítését, illetve a meglévő padlófelületek felújítását. Ez a terület igényli leginkább az ipari padlók alkalmazási lehetőségeinek sokrétűségét – ennek megfelelően egy-egy padlóbevonat jellemző tulajdonságai is különbözőek. Azon felületeken például, melyeken raktározást végeznek, átrakodnak vagy komissióznak, figyelembe kell venni a szállítójárművek által okozott mechanikai hatásokat. Különösen sokféle igényt támasztanak a padlókkal szemben azok a helyiségek, melyekben termelés folyik. Ezekben a mechanikai terhelés mellett hő-, vegyi és egyéb terhelések is felléphetnek, melyeknek meg kell felelni.

Ipari padlóbevonati rendszerek a legváltozatosabb igényekre

Padlóbevonati rendszerek a gépjárműgyártás követelményeire

A padlóbevonatokkal szemben támasztott igények folyamatosan változnak. Különösen egy olyan nagy innovációs igényű és nagy gazdasági jelentőségű üzletágban kell az állandóan változó követelményekre reagálni, mint az autóipar. A társaságok növekvő mobilitása és a járművek növekvő értéke – akár haszonjárművekről, akár státuszszimbólumokról van szó – az alkatrészgyártás növekvő diverzifikációját is megköveteli. Ezzel együtt járnak a termelési feltételekkel szemben támasztott nagyobb igények. A nagy felületek, a rugalmas alkalmazás és a minőség ezen a területen döntő szerepet játszanak a padlóbevonatot illetően.

 

Elektronikai/számítástechnikai ipari padlóbevonati rendszerek

Az elektronikai ipar termelő területein, például a mikrochipek gyártása során különleges védőintézkedéseket kell betartani. Az elektromos eszközöket, berendezéseket például védeni kell az elektrosztatikus feltöltődéstől és kisüléstől (ESD = electrostatical discharge), amiben döntő szerepet játszanak a vezetőképes padlók. A StoCretec különféle vezetőképes padlóbevonati rendszereket kínál az egyes termelési területekre, műtőhelyiségekbe, tisztaterekbe és egyéb célokra.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog