2011. január 18.

Amíg elég a fény, a festék tisztítja a helyiség levegőjét

Amíg elég a fény, a festék tisztítja a helyiség levegőjét

A StoClimasan Color az első aktív beltéri festék, amely fotokatalitikus eljárás révén gondoskodik a helyiségek jobb klímájáról. A festék olyan speciális pigmenteket tartalmaz, melyek a látható fény hatására aktívvá válnak és elkezdik kicsiny, ártalmatlan részecskékre bontani a szerves káros anyagokat és szaganyagokat.

A Sto legújabb fejlesztéseinek eredménye a StoClimasan Color, mely festékben speciális fotokatalizátor működik. Ez képes arra, hogy fény hatására folyamatosan szerves vegyületeket bontson le szén-dioxidra és vízre. Szerves vegyületek éppen a belső terek levegőjében fordulnak elő nagyon gyakran, melyek származhatnak építőanyagokból, tárgyakból, a mindennapos tevékenységek nyomán, illetve számos egyéb forrásból. Ezek az anyagok a StoClimasan Colorral folyamatosan lebonthatók.

 

Amíg elég a fény, a festék javítja a helyiség levegőjét

 

A StoClimasan Color aktív festék, vagyis olyan festék, amely folyamatosan működik, dolgozik. Amíg a belső helyiségek levegőjét káros anyagok, szagok terhelik, a StoClimasan Color a látható fény segítségével lebontja azokat. Nap- vagy lámpafény hatására a katalizátor aktiválódik a festékben, és a légáramlással vele érintkezésbe kerülő szerves anyagok folyamatosan lebomlanak, így a káros anyagok mennyisége csökken. Az eredmény a belső helyiség levegőjének határozottan és igazolhatóan jobb minősége. Ezért ez a festék elsősorban ott nyújt nagy előnyöket, ahol napról napra sok ember fordul meg: orvosi rendelőkben, éttermekben, szállodákban, klinikákon stb.

 

Amíg elég a fény, a festék javítja a helyiség levegőjét

 

Gyakorlati tudnivalók

A StoClimasan Color beltéren – a hagyományos beltéri festékekhez hasonlóan – bármilyen alapfelületen alkalmazható. Működéséhez elegendőek a szokásos beltéri fényforrások, de a káros anyagok lebontási folyamata annál eredményesebb, minél nagyobb a fény intenzitása és hatásideje. Amint sötét lesz, illetve nincs elegendő fény, az aktivitás megszűnik.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog