2009. december 15.

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel

A fűtőközeg nélkül működő Nobo fűtőpanelek közvetlenül a berendezésbe alul beáramló levegőt fűtik, a felmelegített levegő pedig ventilátor rásegítése nélkül távozik a kivezető rácson – elsősorban e megoldások eredménye a készülék kimagasló hatékonysága és tartóssága.

A Nobo fűtőpanelek speciális, nem izzó fűtőbetéttel készülnek. A hőátadás hatékonysága érdekében alumíniumbordákkal növelt felületű fűtőbetét hőtágulás-elnyelő csuszkán helyezkedik el, így a szerkezet hangtalanul, kattogások nélkül működik. Az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, ami – a természetes cirkuláció következtében – felemelkedik, majd az előlapon található, és a hatékony légkeringetést segítő kivezető rácson keresztül távozik a berendezésből, egyenletesen megmozgatva és felmelegítve a helyiség teljes légterét. E megoldásnak köszönhetően a panelek alacsonyan, a padlószinttől körülbelül 10 cm magasra szerelhetők. Mivel a fűtőpanelben semmilyen mozgó alkatrész nincsen (a levegőt sem ventilátor áramoltatja), ami zajt keltene, illetve meghibásodásokat okozhatna, a berendezés megbízhatóan, hangtalanul és hosszú élettartammal működik. A Nobo fűtőpanelek technikailag egyszerű kivitele kedvező árúvá is teszi a készüléket.

A fűtőpanelek hatékonyságát tovább növelve minden panelben található egy elektronikus termosztát, mely a hagyományos megoldásoknál sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást (a teljes légtérben maximum 0,5 °C eltérést) tesz lehetővé. A saját termosztátok további előnye, hogy a helyiségek egymástól függetlenül fűthetők a kívánt hőmérsékletre. A fűtőrendszerhez természetesen programozható termosztátok is csatlakoztathatók.

Az alacsony beruházási költségű fűtőpanelek akár egy helyiség, akár többszintes, többlakásos épület fűtésére alkalmasak. Használhatók lakások, családi házak, nyaralók, irodák, üzletek, szállodák, panziók, uszodák, szellőztetés nélküli és vizes helyiségek stb. fűtésére. A kialakítások személyre szabhatóságát (a temperáló megoldástól az automatikusan vezérelt irodaházfűtésig) különböző modultermosztátok segítik.

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel

A panelek 250–2000 W teljesítmény-tartományban, különböző méretekben kaphatók. Helyigényük kicsi: faltól mért vastagságuk mindössze 9 cm, magasságuk 20 cm vagy 40 cm, hosszuk a teljesítménytől és a típustól függően változó.

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel

A kettős szigetelésű fűtőpanelek felületi hőmérséklete maximum 80 °C (létezik maximum 60°C-os kivitel is). A túlmelegedés-gátlóval ellátott, IP 24 érintésvédelmű panelek üzemeltetésük során semmiféle karbantartást nem igényelnek.

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel

Könnyű szerelés, kényelmes használat

• a Nobo fűtőpanel bármilyen felületre mindössze 4 csavarral rögzíthető;

• a panel tartókerete egyben fúrósablonként is használható;

• szaktudás és kőművesmunka nélkül, akár utólag is felszerelhető;

• takarításkor könnyedén előrebillenthető, így a panel mögötti rész is tisztítható;

• költözéskor leszerelhető és áttelepíthető;

• bármilyen helyiség egyenletesen és gyorsan felmelegíthető, jól szabályozható hőmérséklet beállítás mellett;

• tiszta, szag és égéstermék nélküli üzemelés;

• esztétikus megjelenés (lekerekített sarkok, fehér szín);

• egyértelmű és könnyedén kezelhető termosztátok, egyszerű programozhatóság;

• egészséges, környezetkímélő és energiatakarékos fűtés.

Energiatakarékos elektromos fűtőpanel

 

 

hírlevél-feliratkozás

épjog