2010. július 08.

Egyetlen kulcs a nehéz kulcscsomók helyett

Egyetlen kulcs a nehéz kulcscsomók helyett

A BlueChip kulcs lehetőséget nyújt családi házak, lakások, nyaralók, irodák, hotelek összes zárral, vagy programozható fali olvasóval rendelkező ajtajának, levélszekrényének, kertkapujának, parkolóik sorompójának stb. egyetlen kulccsal történő nyitására. A zárrendszer utólag is beszerelhető, és bármikor változtatható, illetve bővíthető.

A BlueChip olyan intelligens „zárlati rendszer”, mely chippel rendelkező, programozható és saját áramellátású, elektronikus zárbetétekből, kilincsgarnitúrákból, valamint chippel ellátott passzív kulcsokból és programozóegységből áll. Az egyedülálló rendszer kimagasló biztonságot nyújt mind elektronikus, mind mechanikus téren. Minden rendszer egyedi, a programozásokat és a változtatásokat csak a megfelelő jogosultságokkal (úgynevezett saját profillal) rendelkezők végezhetik el, ezért a kulcsok másolása vagy manipulálása (azaz a BlueChip zárbetétek átprogramozása) jogosulatlanok, illetve idegenek számára lehetetlen. Kizárt a rendszer elemeinek úgynevezett letapogatása is, a zárbetét pedig eleve rendelkezik felfúrás elleni és egyéb mechanikai védelemmel.

 

Egyetlen kulcs a nehéz kulcscsomók helyett Egyetlen kulcs a nehéz kulcscsomók helyett

 

A BlueChip technológia nagy előnye, hogy miután a zárbetétek – pár kivételtől eltekintve – saját áramforrással rendelkeznek, és a programozás a zárbetétek beépítésének helyszínén történik, nincs szükség az épület „bevezetékezésére”. A BlueChip zárbetétek megjelenésükben megegyeznek a normál, illetve szabványos mechanikus zárbetétekkel, ezért minden szabványos magyarországi beltéri és kültéri, valamint többpontos biztonsági ajtózárba beépíthetők.

Az időfunkcióval ellátott BlueChip zárbetétekkel idővezérelt beléptető vagy időnyilvántartó rendszerek is kialakíthatók, tehát például egy adott személy részére meghatározható, mely időtartományokban jogosult egy bizonyos helyiségbe belépni. Ez a kivitel már nemcsak azt regisztrálja, hogy mely kulccsal működtették (vagy akarták működtetni) a zárbetétet, hanem a működtetés idejét is.

A BlueChip zárlati rendszer kitűnő megoldást nyújt nagyobb épületek, objektumok (irodaházak, hotelek stb.) főkulcs-, illetve vezérkulcsrendszereként történő alkalmazásra, mert a rendszer változtatásai vagy bővítése szinte azonnal elvégezhető, és ezek regisztrálása automatikusan történik.

 

Egyetlen kulcs a nehéz kulcscsomók helyett

 

A zárlati rendszer a nagyszámú kombinációs lehetőségek miatt akár több tízezer zárbetétből, illetve kulcsból is állhat, mely szempont a későbbi bővítéseknél is nagy jelentőséggel bírhat. A BlueChip zárbetétek másodpercek alatt történő be-, vagy átprogramozásával adható meg vagy tiltható le a belépési jogosultság. Tehát például egy elvesztett BlueChip kulcs rögtön letiltható, míg ez egy mechanikus zárrendszernél gyakran több tucat, vagy több száz zárbetét cseréjét kívánhatja.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog