2010. november 29.

Az elektromos fűtés is lehet gazdaságos

Az elektromos fűtés is lehet gazdaságos

Alacsony beruházási költsége és energiatakarékos üzemelése révén a Nobo fűtőpanelekkel szerelt elektromos fűtésrendszerek gazdaságosság tekintetében bármilyen fűtési rendszerrel, illetve energiahordozóval felveszik a versenyt. A fűtőpanelek akár egyetlen helyiség fűtésére, akár többszintes, többlakásos házak fűtésére is alkalmasak.

Az elektromos fűtőrendszereket gyártó norvég Nobo cég folyamatos innovációival elérte, hogy a villanyfűtés ne csak hatékony, hanem gazdaságos megoldást is nyújtson: az egyszerűen szerelhető Nobo fűtőpanelek maximális teljesítménye 2000 W, a négyzetméterenként ajánlott teljesítmény pedig mindössze 75 W. A Nobo rendszerek a radiátoros fűtéseknél nemcsak kényelmesebb fűtési megoldást kínálnak, de szebbek is, a tükör- vagy üvegpaneles kivitelű darabok pedig a luxusigényeket is kiszolgálják.

 

Az elektromos fűtés is lehet gazdaságos

 

A rendkívül hosszú élettartamú fűtőpanelek nem igényelnek a hatékonyságot gyengítő és pluszenergia-felvételt okozó fűtőközeget (olajat, vizet stb.), vagy légkeverő motort – közvetlenül a levegőt fűtik, a természetes cirkuláció révén az egész szobát egyenletesen és gyorsan felmelegítve.

 

Az elektromos fűtés is lehet gazdaságos

 

Egyszerű működés, pontos szabályzás

A fűtőpanel a lemezek közti levegőt melegíti fel: a hidegebb levegő alul beáramlik, a meleg levegő pedig a fűtőtest felső részén kialakított nyíláson keresztül távozik. Az automatikusan kialakuló légáramlásnak köszönhetően nincs szükség egyéb belső ventilációra, ami energiát fogyasztana, ráadásul zajjal is járna. Igény esetén a panelben elektronikus termosztát helyezhető el, ami rendkívül pontos (akár 0,5 °C pontosságú) hőmérséklet beállítást tesz lehetővé. A saját termosztátok további előnye, hogy alkalmazásukkal az egyes fűtőpanelek külön-külön állíthatók és programozhatók, lehetővé téve a helyiség-hőmérsékletek egymástól független beállíthatóságát. A termosztátok alkalmazásának további előnye a programozhatóság, ami – termosztáttól függően – megtehető az egyes készülékeken, de kapható olyan vezérlő (Orion EC700) is, mellyel központilag lehet minden fűtőkészüléket programozni, sőt mobiltelefonról, távolról vezérelni. Ily módon például a távoli nyaraló fűtésének elindításához elég induláskor egy SMS-t küldeni, hogy ott kellemes meleg fogadja az érkezőt.

 

Az elektromos fűtés is lehet gazdaságos

 

A kedvező áron beszerezhető és könnyen, különösebb szaktudás, illetve a lakás átalakítása nélkül beszerelhető készülékek szervizelést, karbantartást nem igényelnek. Tisztításuk könnyű, guruló lábakkal felszerelt változatuk egyszerűen mozgatható.

A készülékekre 5 év, a fűtőbetétre 10 év garanciát nyújt a gyártó cég.

 

A Nobo fűtőpanelek alkalmazhatók:

• lakások, házak teljes fűtésére, vagy akár egyetlen szoba melegítésére;

• kiegészítő fűtésként bármilyen helyiségbe;

• nyaralók, hétvégi házak gazdaságos fűtésére;

• vizeshelyiségek melegítésére (a készülékek védettek a felfröccsenő vízzel szemben).

 

hírlevél-feliratkozás

épjog