2010. március 25.

Automatikusan szabályozható a helyiségek páratartalma

Automatikusan szabályozható a helyiségek páratartalma

Folyik az ablakokon a víz, penészednek a sarkok, egészségtelen, dohos a lakás levegője? A megoldás kulcsa a probléma okának megszüntetése, vagyis a páratartalom optimális szinten tartása – e célra szolgálnak a páraszabályozott és energiatakarékos szellőztetésre képes szellőzőelemek.

Az energiamegtakarítás céljából alkalmazott korszerű szigetelési eljárások, illetve légmentesen záródó ablakok megakadályozzák a helyiségek természetes légcseréjét, így az emberi tevékenységek (légzés, fürdés, főzés stb.) által termelődő nedvesség – nem is beszélve a különféle szennyezőanyagokról – egyre jobban terhelik a belső környezetet, párafeldúsulást eredményezve. Ahol pedig nedvesség van, ott előbb-utóbb a páralecsapódás és a penész is megjelenik. A helyiségek páratartalmának optimális szinten tartásával megelőzhető, hogy a lakásokban olyan magas páratartalom alakuljon ki, ami a leghidegebb felületeken (ablakokon, falsarokban stb.) lecsapódhatna. Az épületek szellőzésének átgondolt megtervezésével, megfelelő szellőzőelemek beépítésével megoldható a helyiségek energiatakarékos és páraszabályozott szellőztetése.

Az akár – családi vagy társasházakba, középületekbe, szállodákba stb. egyaránt – utólag is beépíthető páraszabályozott szellőzőrendszer csak ott és olyan mértékben szellőztet, amikor és ahol ténylegesen szükséges, mindig a megfelelő mértékben, illetve igény szerint.

Az Aereco által kifejlesztett rendszer páraszabályozott légbevezető és légelvezető elemei automatikusan, segédenergia igénybevétele nélkül, egymással „kommunikálva”, folyamatosan biztosítják a helyiségekben, illetve a helyiségek között az irányított légáramlást, az optimális légcserét.

A párás, szennyezett levegő eltávolítása történhet központi ventilátorokkal, vagy egyedi elszívóventilátorokkal, a részegységek a már kiépített szellőzési rendszerrel utólagosan is kombinálhatók.

A páralecsapódás és a penészedés megszüntethető

Új épületek létesítésekor, illetve épületek felújításakor ma már alapkövetelmény az energiatakarékosság – de nem szabad elfeledkezni arról, hogy a hőveszteség csökkentése érdekében alkalmazott korszerű szigetelési eljárások, tökéletesen záródó nyílászárók megakadályozzák a légcserét. Az Aereco rendszer használatával hatékonyan szellőztethetők az épületek, egészséges lakókörnyezetet, magasabb komfortérzetet teremtve – egyúttal energiát megtakarítva.

hírlevél-feliratkozás

épjog