2010. április 23.

Egészségesebb parkettalakk, amivel gyorsabb a kivitelezés is

Egészségesebb parkettalakk, amivel gyorsabb a kivitelezés is

A Mapei egyik új terméke a parkettaburkolatot esztétikussá, tartóssá, kopásállóvá tevő Ultracoat parkettalakk-család. Ezek az anyagok könnyű és gyors kivitelezést tesznek lehetővé, továbbá oldószermentesek is. A termékcsaládot a Construma kiállításon mutatták be.

Új termékkel bővült a Mapei melegburkolati termékcsaládja: az Ultracoat parkettalakkok a parketta eredeti szépségének, tartósságának megőrzésére, illetve az elhasználódott, kopott parketták felületének kezelésére szolgálnak.

A napjainkban ismét fénykorukat élő parketta-, illetve padlóburkolatok megőrzése és védelme odafigyelést, szakértelmet igényel. A Mapei Ultracoat termékrendszer használatával hosszú távon tartós és esztétikus fa parkettaburkolat készíthető, és mivel e termékek vízbázisúak, védik a burkolók, illetve a helyiséget használók egészségét is. A Construmán bemutatkozó termékcsalád egyik fontos tulajdonsága, hogy NMP-mentes, azaz nem tartalmaz az egészségre bizonyítottan veszélyes, a termékek felhordása után káros anyagokat folyamatosan kibocsátó oldószert.

A Mapei kiemelt figyelmet fordít a környezet- és egészségbarát megoldások fejlesztésére, ezt bizonyítja az új oldószermentes lakkjaival is. A cég kutató-fejlesztő tevékenységének 70 százaléka a fenntartható fejlődés, a környezetkímélőbb megoldások keresésének jegyében zajlik.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog