2010. szeptember 08.

Öntapadó és kis súlyú bitumenes lemezek

Öntapadó és kis súlyú bitumenes lemezek

Az Adeso technológiával előállított öntapadó bitumenes vízszigetelő lemezek felhelyezése gyorsabb és tisztább, mint a tradicionális és hagyományos rendszereké. A Reoxthene technológiának köszönhetően pedig minden eddiginél jobb eredményt sikerült elérni négyzetmétersúly/vastagság arány tekintetében.

Az olasz tulajdonban álló Mapei 2008-ban megvásárolta a Polyglass nevű, szintén olasz tulajdonban álló, modifikált bitumenes lemezek gyártására szakosodott vállalatot. Ezután a magyarországi leányvállalat, a Mapei Kft. megkezdte a Polyglass bitumenes lemezek forgalmazását. A szigetelőszakmában dolgozó szakemberek igényeit megértve és követve, folyamatos kutatási és technológiai innovációs tevékenység eredményeképpen olyan termékcsoportokat alakítottak ki, melyek még a legösszetettebb és legkifinomultabb felhasználási igényeknek is megfelelnek.

 

Adeso öntapadó lemezek

Az Adeso öntapadó lemezek új generációja az iparág leginnovatívabb modifikált bitumenes tetőfedő termékei közé tartoznak. Az előnyök, melyek megkülönböztetik az Adeso öntapadó lemezeket a hagyományos bitumenes lemezektől:

  • Az Adeso technológiával előállított öntapadó lemezek alkalmazása esetén nincs szükség lángolvasztásra és kenésre, azaz nincs szükség nyílt láng használatára a tetőn.
  • Nincs bitumenmegfolyás és a lángolvasztás vagy a meleg kenés által okozott szennyeződés.
  • Az Adeso technológiával előállított öntapadó lemezek felhelyezése gyorsabb, mint a tradicionális és hagyományos rendszereké.
  • Nincs többé füst, szag és zaj.

Az Adeso öntapadó vízszigetelési rendszer teljeskörű megoldást nyújt az épületeken előforduló bármilyen vízszigetelési feladatokra, új építés, felújítás, karbantartás esetén.

Öntapadó és kis súlyú bitumenes lemezek

 

Reoxthene technológia

Reoxthene technológia az első eredménye a Mapei és a Polyglass közötti együttműködésnek a kutatás-fejlesztésben. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy nem kell töltőanyagot keverni a bitumenhez, és ennek köszönhetően minden eddiginél jobb eredményt sikerült elérni négyzetmétersúly/vastagság arány tekintetében.

Öntapadó és kis súlyú bitumenes lemezek

A magas minőségű polimerek egyenletes elrendeződéséből adódóan a bitumen nagy mértékben öregedésálló.

Öt fő termék kapható, mely ilyen technológiával készült:

  • Bitulight
  • Evolight
  • Pro-Evolution
  • Elastolight
  • Easy-Lift

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog