2010. december 11.

Kitüntetéssel jutalmazták a szakképzések hatékony támogatását

Kitüntetéssel jutalmazták a szakképzések hatékony támogatását

Az „Építőipari szakoktatás, szakmai utánpótlás nevelése terén végzett kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként” 2010. december 8-án, az ÉVOSZ évzáró ünnepi gyűlésén Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Lechner Ödön-díjat.

Az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége által odaítélt Lechner Ödön-díj a kivitelező építési vállalkozásokban részt vevő személyek személyre szóló elismerésének díja. Az alapítói szándék szerint az építőiparban, illetve annak érdekében végzett kimagasló, példamutató munka díjazható, de nemcsak a műszaki munka – így a díjat bármilyen végzettségű és az építőipar bármely területén dolgozó ÉVOSZ tagszervezeti tag elnyerheti.

 

Hatékony és gyakorlatias szakiskolai képzések

A Mapei vállalati kultúrájában a segítségnyújtás alapvető érték, és mivel a termékeiket felhasználó, termékeikkel dolgozó szakemberek a legfontosabb bázisuk, ezért kiemelt figyelmet és energiát fordítanak a szakképzés hatékonyságának növelésére. Ennek a vállalati törekvésnek fontos részét képezi a szakiskolák támogatása nemcsak szakképzési hozzájárulással, hanem a burkolást, hőszigetelést, kőművességet mint szakmát tanuló diákoknak tartandó gyakorlati előadásokkal, képzésekkel is. A Mapei Kft. alkalmazástechnikusai 2010-ben több mint 2000 diákot ismertettek meg a legújabb Mapei megoldásokkal, innovációkkal, valamint a legújabb technológiájú anyagok használatával. A Mapei Kft. kulcsfontosságúnak tartja, hogy az iskolapadban ülő diákok is találkozzanak a legújabb technológiákkal, anyagokkal, szerszámokkal, hogy minél közelebbről megismerkedjenek a szakmai fogásokkal és minél tágabb képet kapjanak a valós szakmai működésről. Ebben egy olyan gyártó cég aktív közreműködése, mint a Mapei, óriási segítség a szakiskolák számára, akik örömmel vesznek mindenfajta szakmai támogatást, ami a diákok hatékonyabb képzését segíti elő. Különösen értékes ez a fajta társadalmi felelősségvállalás és szakmai együttműködés, amikor az iskolák számára is egyre nehezebb feladat a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek, eszközök előteremtése.

 

Több mint képzés

A Mapei a piacon egyedülálló képzési programot folytat, amit nemcsak a szakiskolai képzések magas száma igazol, hanem az a burkoló szakembereknek kidolgozott képzési rendszer is, amelyet 2008-ban indított útjára a cég, és amely a Mesterburkolói Klub nevet viseli. A sikeres mesterburkoló vizsgát tett szakember bizonyítványt, személyre szóló mesterburkolói igazolványt kap, valamint lehetőséget, hogy megfelelő számú ajánlással, referenciával felkerülhessen a Mapei Kft. honlapján működő Szakember-kereső rendszerbe. Ennek nagy előnye, hogy a honlapra látogató magánépíttetők válogathatnak a minőségi munkát végző több mint 300 burkoló szakember között, és közvetlenül felvehetik velük a kapcsolatot.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog