2011. május 05.

Zöldtetők gyökérálló vízszigetelő lemezei

Zöldtetők gyökérálló vízszigetelő lemezei

A Fatrafol 808 PVC-P-ből gyártott csapadékvíz-szigetelő lemez, mely burkolat alatti tetőszigetelések kialakítására, kavicstöltések alá, többrétegű intenzív és extenzív növényzet alá, illetve fordított rétegrendű tetőszerkezetek szigetelőrétegeként használható. A könnyen kezelhető lemez gyökérállósága kimagasló.

A Fatrafol 808 vízszigetelő lemez hengerléssel, majd az egyes rétegek laminálásával készül, amit alulról nem szőtt anyagú alátétréteg erősít. A lemez növények gyökereinek behatolásával szembeni ellenállása, valamint talajbaktériumokkal és penészgombákkal szembeni kiváló ellenálló képessége feleslegessé teszi növénygyökér behatolás elleni kiegészítő szigetelések alkalmazását. A Fatrafol 808 lemezek egyes részei forró levegővel, esetleg THF oldószerrel illeszthetők össze. A további rétegek elhelyezése előtt feltétlenül el kell végezni a kötések megfelelő módszerrel (vákuumharang) történő vizsgálatát, majd ezt követően a kötések bevonandók Z-01, THF oldószer alapú illesztőanyaggal. Polisztirol hőszigeteléssel készülő fordított rétegrendű tetőszerkezeteknél az egyes rétegtípusokat minimum 150 g/m2-es, nem szőtt geotextíliával kell elválasztani, hogy a polisztirol és a PVC-P ne érintkezzen közvetlenül.

Zöldtetők kialakítására megfelelő védőrétegek beiktatásával már a Fatrafol 810 is alkalmazható, ugyanis a 810 rendelkezik FLL, azaz gyökérállósági tanúsítvánnyal.

A Fatrafol 818/V hengerléssel készülő vízszigetelő lemez, nem szőtt műszaki textilréteg nélkül, zöldtetők és leterhelt tetők szigeteléséhez. Ha járólapokkal történik a leterhelés, az UV stabilizált 818/V-UV változatot kell használni.

 

Zöldtetők gyökérálló vízszigetelő lemezei

1. Növényzet
2. Termőföld
3. Szűrőréteg – geotextíliák
4. Szivárgóréteg (50>100 mm)
5. Vízszigetelő lemezek (Fatrafol 818)
6. Hőszigetelés
7. Párazáró réteg
8. Tetőfödém

 

hírlevél-feliratkozás

épjog