2011. szeptember 08.

Minõség és gyorsaság a tetõszigetelésben

Minõség és gyorsaság a tetõszigetelésben

A Firestone RubberGard EPDM tetõszigetelõ rendszerek a legbonyolultabb tetõszigetelési feladatok ellátására is alkalmasak, akár új építésekrõl, akár tetõfelújításokról legyen szó. A lemezek nagyméretû tekercsekben kaphatók, ami kevesebb helyszíni illesztést igénylõ, különösen gyors beépítést tesz lehetõvé.

A Firestone kínálta, minden szükséges kiegészítõt is tartalmazó teljes körû tetõszigetelõ rendszer kiemelkedõ tartósságával és versenyképes beépítési költségével gazdaságos megoldást nyújt. A maximum 15x61 méteres (930 négyzetméteres) kiszerelésben kapható lemezek összetételüknek köszönhetõen ellenállnak az ózonnak és az ultraviola sugaraknak, illetve a szélsõségesen alacsony és magas hõmérsékleteknek: a Firestone RubberGard EPDM még -45 °C-os hidegben is rugalmas marad. A membrán 300 százalékos nyúlásra is képes, így alkalmazkodva az épületszerkezetek dilatációs mozgásaihoz.

 

Firestone RubberGard EPDM tetõszigetelõ rendszerek

 

A RubberGard EPDM tetõszigetelõ rendszerek már bizonyították tartósságukat: az elsõ ilyen szigetelésû tetõ 1980-ban készült Wisconsinban (USA), és természetesen a mai napig használatban van. Azóta többszázezer tetõt szigeteltek ezzel az anyaggal világszerte, és Alaszka fagyos éghajlatától kezdve a Perzsa-öböl sivatagi napsütéséig bármilyen idõjárási körülmények között megállja helyét. Mára mintegy egymilliárd négyzetméter RubberGard EPDM-et építettek be, ami a Firestone Building Products céget vezetõvé tette az EPDM gumilemez-gyártás területén.

A Firestone RubberGard EPDM kémiailag közömbös anyag, gyártása és felhasználása során csekély hatást gyakorol a környezetre. A Firestone EPDM gyáregységek környezettudatos üzemeltetésük miatt megkapták az ISO 14001 minõsítést.

 

A lemezek különféle rendszerekben alkalmazhatók:

• A Firestone Leterhelt Rendszerben a RubberGard EPDM lapokat külön rögzítés nélkül fektetik a tetõre, kavics vagy járólap szolgál leterhelésként. Elõnyei többek között az alacsony beépítési költség, a kevesebb illesztés, a gyors beépíthetõség, valamint a kiváló tûzvédelmi besorolás.

• A Firestone Ragasztott Rendszerben a RubberGard EPDM lapokat teljes felületükön a tetõszerkezetre ragasztják. Tökéletes választás tetõfelújításokhoz, mivel bármilyen dõlésszöghöz és szokatlan tetõszerkezetekhez is használható. Kiemelkedõ a szélszívás elleni biztonsága, könnyû és esztétikus.

• A Firestone RMA Rendszer átmenõ furatok nélküli, mechanikus rögzítésû rendszer. A RubberGard EPDM lapokat Firestone QuickSeam RMA csíkokhoz ragasztják, melyeket ezt megelõzõen mechanikusan a tetõszerkezethez rögzítettek.

A rendszer magyarországi forgalmazója a Lambda Systeme Kft.

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog