2011. október 03.

Egyedi dekorbevonat – kis rétegvastagságban és elérhető áron

Egyedi dekorbevonat – kis rétegvastagságban és elérhető áron

Már 5 mm-es rétegvastagságtól alkalmazható az Ultratop Living padlóbevonat, mely összetevőinek köszönhetően kevésbé hajlamos a repedésre, könnyen alakítható ki vele egybefüggő, sima felület akár foltos hatással is. A csak gyalogosforgalommal terhelhető dekorbevonat természetes kőburkolatra vagy kerámialapokra is felhordható.

A Mapei dekorpadlós termékei között régóta szerepel a 6-8 mm-es rétegvastagságtól alkalmazható, nagy forgalmú terek, ipari terhelések mellett is használható Ultratop padlóbevonat. Sokszor viszont olyan padlóra van szükség, amely kisebb rétegvastagságban kialakítható, és alacsony terhelésnek lesz csak kitéve. Ehhez az igényhez igazodott a Mapei, amikor kifejlesztette az Ultratop Livinget, amely 5 mm-es rétegvastagságtól alkalmazható.

 

Egyedi dekorbevonat – kis rétegvastagságban és elérhető áron

 

Az Ultratop Living kivitelezésekor fontos:

• új betonaljzat készültekor és padlófűtés alkalmazásakor a betont ki kell fűteni (a fűtés hőmérsékletét kétnaponta 5 °C-kal kell emelni, 2-3 napig a maximális hőmérsékleten hagyni, majd kétnaponta 5 °C-kal csökkenteni), hogy a zsugorodási repedések megjelenjenek, melyeket szakszerűen össze kell varrni;

• meglévő burkolatokra történő felhordáskor meg kell mérni a bevonat tapadásképességét (amiben a Mapei szakemberei segítséget nyújtanak).

 

Egyedi dekorbevonat – kis rétegvastagságban és elérhető áron

 

Minden esetben figyelni kell a beton maradék nedvességtartalmára (legfeljebb 4,5 CM%), a beton minőségére (minimum C20), illetve a megfelelő dilatációképzésre (például fűtéskörönként).

Az Ultratop Living fehér, világosszürke, antracit és standard szürke színekben kapható, melyek össze is keverhetők még por alakban, így köztes színek hozhatók létre. Ha a lealapozott beton felületén öntjük össze a már bekevert Ultratop Livinget, különböző árnyalatú, foltos, márványos hatás érhető el. A kész, megkötött burkolatok felületét – a kontrasztok erősebb kiemelése érdekében – érdemes finoman megcsiszolni.

A felület pórusait mindenképpen tömíteni kell, hogy a szennyeződés ne juthasson bele az Ultratop Living anyagába. Felületkezelés nélkül a bevonat – például kávétól, bortól – megszíneződhet. A legmegfelelőbb felületkezelő lakk a Mapefloor Finish 630, amit két rétegben kell felhordani az Ultratop Living felületére. (A második réteg csak az első teljes száradása után hordható fel!) A selyemmatt hatású lakk csak kissé emeli ki az anyag színét.

További információ a dekorpadlóról itt: Ultratop Living, szakmai információ pedig Barna Mónika ipari padló termékfelelőstől kérhető a marketing@mapei.hu email-címen.

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog