2011. október 25.

Téli-nyári purhab ragasztásra, rögzítésre

Téli-nyári purhab ragasztásra, rögzítésre

Redőnyszekrények, illetve nyílászárók és a falazat közötti fugák, nyílások és üregek kitöltésére, ajtótokok rögzítéséhez stb. alkalmazható az egykomponensű Mester Téli-nyári poliuretánhab. A tömítő- és ragasztóanyag jól tapad fához, betonhoz, téglafalazathoz, vakolathoz, sztiroporhoz, poliészterhez és PVC-hez.

A bármilyen évszakban (-10 és +35 °C között) használható Mester Téli-nyári purhab 4 cm-nél keskenyebb hézagok kitöltésére alkalmazható. Egyenletes cellaszerkezetének és finom adagolhatóságának köszönhetően a hézagokat könnyen és jól kitölti. A jó hang- és hőszigetelő tömítő- és ragasztóanyag jól tapad különféle alapfelületeken, de nem tapad szilikonhoz, polietilénhez és polipropilénhez. Nem UV álló, ezért kikeményedése után UV védelemmel kell ellátni. A speciális szelep miatt nem csak állva tárolható, 750 ml-es kiszerelésű flakon tartalma 35-40 liternyi kész habbá dagad.

 

Téli-nyári purhab ragasztásra, rögzítésre

 

Alkalmazási lehetőségek:
• ablak és fal közötti hézagok kitöltése;
• ajtótok és fal közötti hézagok kitöltése;
• kábelátvezetések, faláttörések hézagaihoz;
• kisebb üregek hő- és hangszigetelése;
• előregyártott elemek közötti hézagokba;
• modellek, makettek készítése.

Az aljzatfelületet alapos tisztítás után elő kell nedvesíteni (fagypont alatt a nedvesítés nem javasolt), majd a fejjel lefelé, függőlegesen tartott flakonból a kinyomócsövön át hordható fel a purhab, amit utánnedvesíteni kell. Az utánnedvesítés elmulasztásával a hab nem terjed és keményedik ki megfelelően. Fagypont alatt tovább tart a hab kikeményedése, illetve kevesebb hab keletkezik. A kifújt purhab 6-10 perc múlva bőrösödni kezd, és körülbelül 24 óra alatt keményedik ki. Kikeményedés után a felesleg levágható.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog