2013. november 22.

Tartós védelem penészedés ellen

Tartós védelem penészedés ellen

Penészedés nemcsak régi vagy rosszul megépített házakban fordulhat elő, hanem új épületekben is gyakori, ahol új a hőszigetelés és jól zárnak az ablakok. A penész elleni felújítást mindig az okok feltárásával és megszüntetésével kell kezdeni. De ha ismerjük az összefüggéseket, a penészedés megelőzhető, amihez nélkülözhetetlen a megfelelő szellőztetés.

A penészgomba spórái szinte mindenhol előfordulnak, de gondot akkor okoznak, ha tartósan magasabb a levegő páratartalma. Ugyanis a penész elsősorban a hidegebb felületeken növekszik, ott, ahol a levegő páratartalma lecsapódik.

 

A penész megsemmisítése
A penészspórák elterjedését meg kell akadályozni, ezért az érintett helyeket nem szabad szárazon lekefélni, és nem kezelhetők más, hasonló módon. E célra szolgál a Penészeltávolító, amit bőven a penészedésre kell fújni, majd 30 perc várakozás után tiszta vízzel lemosni.

  • Penészeltávolító Nappali-Háló: alkalmas háló- és gyerekszobába, illetve más lakóhelyiségekbe, konyhába, kamrába, a szekrények hátsó felületére stb. Aktív oxigéntartalmú, klórmentes, semleges szagú szer.
  • Penészeltávolító Fürdőszoba-Konyha: minden lemosható felületre alkalmas, vízálló diszperziós festékekre is, elsősorban a szaniterhelyiségekben. Az azonnal ható, fehérítő hatású termék szilikonfugákhoz is használható.

 

Szakszerű aljzatkezelés
A penészesedést eredményezheti a pince hiányos szigetelése, nem jól záró tető vagy sérült homlokzat – ezek a falazat vizesedését okozhatják, amely ideális táptalaj a penészgombának. A penészedés megszüntetése érdekében a sérült vakolati részeket el kell távolítani és ki kell javítani. Ezt követően hordható fel penészgátló záróbevonat, amely megakadályozza, hogy a nedvesség ismét a felületre jusson.

  • Penészgátló Felújító Habarcs: nedvességálló speciális javítóhabarcs, mely természetes alkálitartalmának köszönhetően védelmet nyújt a penész ellen. A fehér színűre száradó termék maradék nedvességet tartalmazó felületen is megköt.
  • Penészgátló Bevonat: hatékony záróréteg nedvesség- és penészképződés ellen. Tartósan megakadályozza a nedvesség átszivárgását az aljzatból, ezáltal védi a festett felületeket is az újbóli penészképződéstől. Maradék nedvességet tartalmazó felületen is megköt.

Tartós védelem penészedés ellen 


A penészképződés megelőzése
A felületek Penészgátló festékkel történő kezelésével megelőzhető a penészképződés.

  • Penészgátló Javító spray: fehéren takaró, speciális védőréteget képező szer, amely szigetel a penészfoltok és nedvesedés okozta elszíneződések ellen. A gyorsan száradó termék tartósan és megbízhatóan megakadályozza a foltosodást.
  • Penészgátló Festék: penészfertőzés elleni tartós filmréteget képező speciális festék beltéri alkalmazásra. Oldószermentes, alacsony emissziós értékű, dörzsölésálló termék.

Tartós védelem penészedés ellen

hírlevél-feliratkozás

épjog