2017. június 12.

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A rosszul megválasztott szigetelőanyag sok bosszúságot okozhat, ahogyan azt a jánossomorjai uszoda példája is mutatja. 13 év rövid idő egy uszodánál, és nagy bosszúság, ha ennyi idő elteltével már a felújításról kell beszélni: pluszköltség, pályáztatás, kivitelezés és sok elmaradt úszóedzés. A választásitt is – ahogy sok „vizes” objektum és szálloda esetén Gdanstól Poznanig – a Siniat NIDA Hidro gipszkarton lapra esett.

 

A Siniat szárazépítési rendszer számos látványos és praktikus megoldást kínál, melyeket szakértelmet és hozzáértést igénylő feladatok során alkalmaznak Európa-szerte. Jó példája ennek a gdanski Alcemia Irodakomplexum, Lengyelország legmagasabb irodaháza, ami egyben rekreációs központ is sportpályákkal, uszodávál és fitneszklubbal.

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A tervezett hat irodaházból eddig kettő készült el, de a végén 78 ezer m2alapterületű komplexum áll majd a látogatók rendelkezésére. Itthon is egyre ismertebb a LEED minősítés, melynek az Alcemia irodakomplexum Platinum fokozaton tesz eleget: szigorú energiatakarékossági előírásoknak és a fenntartható építés feltételeinek kell megfelelni, amelynek teljesítéséhez olyan minőségi anyagok szakértő használata szükséges, mint amilyenek a Sinait szárazépítési termékei.

A mazuri tavak mellett fekvő, exkluzív, ötcsillagos Hotel Mikolajkinál is a speciálisan nedves környezetre gyártott NIDA Hidro gipszkartonra esett a választás. A tóparton épült modern épülettömb a türköződéssel olyan érzést kelt, mintha közvetlenül a víz felületén lebegne.

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A szálloda fő vonzereje a csodálatos természeti környezet és a wellness-részleg. Tervezéskor a rekreációs részleg födémburkolása okozott kihívást, ahová a medence feletti résznél magas korrózióvédelemmel ellátott tartószerkezet és jó akusztikával rendelkező Siniat gipszkarton lapok kerültek.

Látványos megoldásokban a Hotel Arlamóv négycsillagos szálloda is bővelkedik, mert amíg wellness-részlege egyértelműen a 21. századi kényelmet nyújtja, addig külsőleg a gurál stíluselemeket hozza nagy esésű tetőjével és az épület homlokzatának faelemeivel, a belső térben pedig a fa finom díszítése és mégis modern vonalai adnak otthonos érzést.

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

De nem kell ennyire messzire utaznunk, mert a Siniat NIDA Hidro termékei itthon is megtalálhatók. Jánossomorján, a városi uszoda bezárásához a vízszigetelés hiányosságai és a szellőzési problémák vezettek.

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

Ennek megoldására a munkát elnyerő fővállalkozó a körülményeknek leginkább megfelelő Siniat NIDA Hidro lemez használata mellett döntött. Januárban a belső tér újjáalakítása, valamint a gépészeti felújítás kezdődött, és 800 négyzetméternyi felületet burkoltak NIDA Hidro lapokkal.

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A Siniat gipszkarton a vízzel is jóban van

A választásban szerepet játszott, hogy nemcsak a termék elvárt műszaki paraméterei, de a költségoldal is megfelelt a tervezettnek, és a kivitelező csapat nem először dolgozott Siniat szárazépítési termékekkel. „A NIDA alap szárazépítési anyagokkal több évnyi a tapasztalatunk. Ezúttal a NIDA Hidro gipszkarton lapokkal dolgoztunk, és a kivitelező csapatunk jól megmunkálhatónak, formázhatónak és beépíthetőnek találta ezt a nedvességnek is ellenálló rendszert.” – mondta el a kivitelezésről Litresits András, a mosonmagyaróvári Lala-Ép Bt. ügyvezetője.

A NIDA Hidro gipszkarton lapok nedvszívó képessége 3% alatt marad, mechanikai paramétereiknek köszönhetően hatékonyan ellenállnak a penészedésnek és a víz hatásainak. Mindezt változatlan gipszkarton terméktulajdonságok mellett: könnyen vágható, szerelhető, kiemelkedő ütésállóságú és méretstabilitású. A NIDA Hidro narancssárga színét az üvegszálas külső bevonatának köszönheti, míg a belső magjához olyan anyagot adtak, amely megakadályozza a penész kialakulását és csökkenti a vízfelszívódás esélyét. A NIDA Hidro rendszer elemei: gipszlemez, készrekevert NIDA Hidromix hézagoló, melyek együtt megfelelő védelmet nyújtanak a víz behatolása ellen, míg a lemezcsatlakozások erősítésre üvegszálas szalag szolgál.

Magyarországon 2012-ben jelent meg a Siniat márkanév, az Etex Csoport tagjaként. A Siniat azonban nem új piaci szereplő, hiszen a szárazépítés területén nagy múltú Lafarge tapasztalatára és szaktudására alapoz, annak felvásárlásával került a szárazépítési piacra.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog