2015. augusztus 25.

Acélszerkezetek kapcsolata hõszigetelve

Acélszerkezetek kapcsolata hõszigetelve

A lakó- és ipari épületeknél az acélszerkezetek alkalmazása tartós, idõtálló megoldás. A mai modern építészetben trend az acélszerkezetek megjelenése a homlokzaton, az erkélyen vagy a tetõkonstrukcióban. Ilyen épületeknél gyakran elõfordul, hogy acélgerenda fut az épület belsejébõl a külsõ térbe. Ennek kivitelezésére nyújt megbízható megoldást a Schöck cég az Isokorb KST hõszigetelõ elemével.

A németországi RWTH Intézetben készült tanulmány összehasonlította az Isokorb KST elemmel hõszigetelt és egy szabadon kifutó acélgerenda hõtechnikai paramétereit.

Acélszerkezetek kapcsolata hõszigetelve 

A tanulmány szerint az Isokorb KST hõtechnikai elválasztás az egyetlen megoldás, amellyel elérhetõ az FRsi>0,7 követelmény. (A tanulmány letölthetõ a www.schoeck.de/gutachten-kst oldalról.) Az Isokorb KST nemcsak elválasztja az acélszerkezeteket, hanem igénybevételeket is át tud adni a csatlakozó szerkezetekre. A minõsített termék három részbõl áll: egy húzóerõt felvevõ, egy nyomó- és nyíróerõt felvevõ, illetve egy hõszigetelõ, köztes modulból. Az elem moduláris felépítése lehetõvé teszi, hogy több elembõl nagyobb teherbírású kapcsolatot lehessen kialakítani.

Acélszerkezetek kapcsolata hõszigetelve 

A modulok belsejében minõségi rozsdamentes acél gondoskodik a korrózió elleni tartós védelemrõl.

Részletes tervezési dokumentáción kívül ingyenesen letölthetõ számítási szoftver is segíti a tervezõk munkáját. A program az igénybevételek alapján megajánlja a leggazdaságosabb megoldást. A szoftver a következõ oldalon található: http://www.schoeck.hu/hu/letoeltesek, Méretezõ szoftver. A számítás mellett a statikai ellenõrzés is kinyomtatható.

Acélszerkezetek kapcsolata hõszigetelve

Az Isokorb KST elemek nemcsak új épületeknél, hanem régiek felújításánál

is használható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Ă©pjog