2015. augusztus 25.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve

A lakó- és ipari épületeknél az acélszerkezetek alkalmazása tartós, időtálló megoldás. A mai modern építészetben trend az acélszerkezetek megjelenése a homlokzaton, az erkélyen vagy a tetőkonstrukcióban. Ilyen épületeknél gyakran előfordul, hogy acélgerenda fut az épület belsejéből a külső térbe. Ennek kivitelezésére nyújt megbízható megoldást a Schöck cég az Isokorb KST hőszigetelő elemével.

A németországi RWTH Intézetben készült tanulmány összehasonlította az Isokorb KST elemmel hőszigetelt és egy szabadon kifutó acélgerenda hőtechnikai paramétereit.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve 

A tanulmány szerint az Isokorb KST hőtechnikai elválasztás az egyetlen megoldás, amellyel elérhető az FRsi>0,7 követelmény. (A tanulmány letölthető a www.schoeck.de/gutachten-kst oldalról.) Az Isokorb KST nemcsak elválasztja az acélszerkezeteket, hanem igénybevételeket is át tud adni a csatlakozó szerkezetekre. A minősített termék három részből áll: egy húzóerőt felvevő, egy nyomó- és nyíróerőt felvevő, illetve egy hőszigetelő, köztes modulból. Az elem moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy több elemből nagyobb teherbírású kapcsolatot lehessen kialakítani.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve 

A modulok belsejében minőségi rozsdamentes acél gondoskodik a korrózió elleni tartós védelemről.

Részletes tervezési dokumentáción kívül ingyenesen letölthető számítási szoftver is segíti a tervezők munkáját. A program az igénybevételek alapján megajánlja a leggazdaságosabb megoldást. A szoftver a következő oldalon található: http://www.schoeck.hu/hu/letoeltesek, Méretező szoftver. A számítás mellett a statikai ellenőrzés is kinyomtatható.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve

Az Isokorb KST elemek nemcsak új épületeknél, hanem régiek felújításánál

is használható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog