2019. jlius 24.

Aljzatkiegyenlítés extrákkal

Aljzatkiegyenlítés extrákkal

A Lasselsberger-Knauf Nivo SP 10-30 terméke elsõsorban aljzatkiegyenlítõ, de valójában annál sokkal több. Ott nyújthat megoldást, ahol fokozott igénybevételnek van kitéve az aljzat, kis terhelést bír el a födém és ahol padlófûtést szeretnénk alkalmazni.

A burkolást megelõzõ elõkészítõ munka egyik legfontosabb fázisa az aljzatkiegyenlítés. A különbözõ rendeltetésû helyszínek burkolásához különbözõ tulajdonságokkal rendelkezõ anyagok szükségesek, ami igaz az aljzatkiegyenlítõre is. Mást kell használni melegburkolás és mást hidegburkolás esetén, de emellett egy sor egyéb tényezõt is figyelembe kell venni a megfelelõ típus kiválasztásánál. Többek között a hordozófelület anyagát, a várható igénybevétel mértékét, a födém teherbírását és azt, hogy akarunk-e a helyiségben padlófûtést használni.

A Lasselsberger-Knauf termékpalettáján gyakorlatilag minden helyzetre, minden alkalmazási területre találunk megoldást. Speciális tulajdonságai és széleskörû felhasználhatósága miatt ezek közül a Nivo SP 10-30 elnevezésû aljzatkiegyenlítõt érdemes kiemelni. Ez a beltéren alkalmazható termék lakásokban, vízszigeteléssel ellátott belsõ terekben, közintézményekben és ipari objektumokban egyaránt bevethetõ. 10–30 mm-es rétegvastagságban hordható fel, és mivel kicsi a fajsúlya, optimális választás lehet azoknál a helyiségeknél, ahol a födém csak kis terhelést bír el.

A felsoroltakon kívül a terméknek van még egy elõnyös tulajdonsága, aminek segítségével megoldást adhat a meglévõ épületek és lakások felújításának egyik rendszeresen visszatérõ problémájára. Az esetek nagy részében ugyanis a régi épületeknél a burkolatok alatt nem alkalmaztak megfelelõ vastagságú esztrich-, illetve aljzatbeton réteget, ezért az átalakítás során sem áll rendelkezésre megfelelõ vastagság új esztrich kialakítására. Így az ingatlantulajdonosok többek között kénytelenek lemondani arról, hogy régi, elavult fûtési rendszerüket komfortos padlófûtésre cseréljék.

Ennek a problémának a megoldására fogott össze a Lasselsberger-Knauf Kft. és a Rehau Kft.; a két cég a közös munka eredményeként kialakított egy rétegrendet, mely a Rehau Rautac 10, illetve Rautherm Speed tépõzáras vékony padlófûtési rendszerbõl és a Nivo SP 10-30 aljzatkiegyenlítõbõl áll.

Aljzatkiegyenlítés extrákkal

A rendszer fõbb elõnyei közé tartozik, hogy teljes rétegvastagsága mindössze 30-40 mm (csõtakarás minimum 10 mm), optimális a hõeloszlása a gipszes alapanyag jó hõvezetõ képességének köszönhetõen, ezen felül alkalmazása esetén nincs szükség plusz aljzatkiegyenlítésre a burkolás elõtt, bármilyen szilárd felületre, például meglévõ burkolatra is kialakítható, felhordása pedig gépesíthetõ.

További információk a Lasselsberger-Knauf honlapján >> találhatók.

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog