2019. november 15.

Interaktív online ház tervezõknek és építtetõknek

Interaktív online ház tervezõknek és építtetõknek

Egy lakóépület tervezése során sokszor okoz problémát, hogy az építész és a megrendelõ nem ugyanazt a nyelvet beszéli. Elõbbi szakmai kifejezésekkel dobálózik, utóbbi pedig vagy nem tudja mit akar, vagy nincs tisztában a lehetõségekkel. Ezt a kommunikációs szakadékot segít áthidalni a Lasselsberger-Knauf egyedülálló honlapja, amelynek felületén az építkezés elõtt állók egy több nézetben ábrázolt családi ház segítségével ismerkedhetnek meg a technológiai megoldásokkal és a megvalósításhoz felhasználható termékekkel.

A Lasselsberger-Knauf honlapja egészen szokatlan perspektívába helyezi a veszprémi székhelyû cég termékeit és szolgáltatásait. A látogatókat a nyitóoldalon egy családi ház fogadja, amely több nézetben is megtekinthetõ. Az épület fõbb pontjaihoz kapcsolódóan olyan hasznos információkhoz és tanácsokhoz lehet jutni, amelyek nélkülözhetetlenek egy építkezés vagy felújítás alapos megtervezéséhez.

Egy építész a portál segítségével remekül szemléltetheti a tervezés során megoldandó problémákat, illetve megindokolhatja az anyag- és technológiaválasztást, a megrendelõ pedig jobban megértheti az épület felépítését és könnyebben megfogalmazhatja esetleges kérdéseit.

Interaktív online ház tervezõknek és építtetõknek

A koncepció alapját az áttekinthetõség és az interaktivitás képezi. Az egérkurzorral az épület kiemelt részeire tévedve egy adatlap jelenik meg, ami röviden összefoglalja az adott helyszín kivitelezéséhez kapcsolódó fontosabb kérdéseket és a megoldandó problémákat.

A lábazati zónáról például megtudhatjuk, hogy a talaj közelsége különleges terhelésnek teszi ki az itt használt anyagokat, a fürdõszobáról azt, hogy a tartós burkolat titka a megfelelõ rétegrend alapján kiválasztott termékekben rejlik, a teraszról pedig azt, hogy a megfelelõ vízelvezetés hiányában a víz mindig megtalálja az utat a romboláshoz.

Interaktív online ház tervezõknek és építtetõknek

A részletes tudnivalók a Tovább gombra kattintva jelennek meg. A látogatók a megjelenõ oldalon az épületrész kialakítására vagy felújítására vonatkozó valamennyi kérdésükre választ találhatnak, valamint megismerkedhetnek azokkal a termékekkel, komplett rendszerekkel és megoldásokkal, amelyeket a Lasselsberger-Knauf kínál számukra. A sok képpel, videókkal, szakmai tanácsokkal, laikusok számára is érthetõ megfogalmazással és áttekinthetõ ábrákkal fûszerezett tájékoztatók mind azt a célt szolgálják, hogy az érdeklõdõk átfogó képet kapjanak a kivitelezési folyamatok lépéseirõl.

A portálon néhány speciális kalkulátor is elérhetõ, amelyek nagy segítséget nyújtanak a tervezéshez. Ezek az eszközök különbözõ munkálatokhoz adnak szakmai támogatást a mezei felhasználók számára. Például egy hidegburkoláshoz vagy homlokzatfelújításhoz, amelyek rendkívül összetett munkának számítanak, és komoly elõkészületeket, illetve szakértelmet igényelnek. Ezek az online kalkulátorok kézen fogva vezetik át a felhasználót a tervezési fázis lehetséges buktatóin. Az alkalmazások mûködésének alapja, hogy pontosan azokat a kérdéseket teszik fel, amelyeket egy lelkiismeretes kivitelezõnek fel kell tennie a munka elvállalásakor. A végeredmény egy ábra a javasolt technológiákról, megoldásokról vagy épp az optimális rétegrendrõl, valamint egy tételes anyaglista.

hrlevl-feliratkozs

épjog