2018. november 30.

Baumit Life színpaletta: Melyiket a 888 homlokzatszín közül?

Baumit Life színpaletta: Melyiket a 888 homlokzatszín közül?

Európa egyik legnagyobb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színpalettája a 888 féle színből álló Baumit Life – ennek alkalmazását könnyíti meg Axel Venn professzor Colors of Life című könyve, melyet a Baumit felkérésére állított össze építészek számára.

Venn a színeket nyolc színsorba rendezte, könyvében ezek alkalmazási módjairól, színharmóniák kialakításáról ad tanácsot, és kifejti gondolatait arról is, milyen hatásuk van a választott színeknek a környezetre és az emberek közérzetére.

Baumit Life színpaletta: Melyiket a 888 homlokzatszín közül?

Axel Venn könyvében neves európai szakemberrel készített interjút a követendő építészeti értékekről, hogyan látják az építészet jövőjét és mely színekhez vonzódnak munkájuk során. A nyolc országot reprezentáló portrék egyike dr. Tari Gáborral készült. A magyar szakember a színdinamika elismert szakértője, képzőművész, a Műegyetem Rajzi és Formaismereti Tanszékének egyetemi docense.

Axel Venn Colors of Life című könyvének kivonata letölthető a baumit.hu honlapról a Baumit prospektusok menüpontból, vagy innen angol és német nyelven.

 

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo