2021. jnius 11.

Energiahatékony épületek vasalt pallós építési rendszerrel

Energiahatékony épületek vasalt pallós építési rendszerrel

Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építõelemek. A nagyméretû Ytong fal-, födém- és tetõpallóknak az adott projekthez igazadó méretre gyártása jelentõsen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élõmunkaerõ mennyiségét, ami a hagyományos kiselemes építésnek csupán a harmada, így kiváló minõségû épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan.

A nagy elemekbõl és a daruval történõ beépítésbõl adódóan egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is elkészíthetõ – ez hozzávetõlegesen egy átlagos családi ház egy teljes szintjének felel meg. Az elõre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, illetve minimalizálható a nem megfelelõ építésbõl, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. A daruval történõ beépítésnek köszönhetõen jelentõsen csökkenthetõ az élõmunkaerõ igénye – a teljes építési folyamathoz elég egy darukezelõ és két szakmunkás –, ami kiemelten fontos szemponttá vált a szakemberhiányos gazdasági környezetben. A gépi elemmozgatás ergonomikus és könnyebb munkavégzést tesz lehetõvé, jelentõsen növelve a szakképzett munkaerõ energiahatékonyságát.

Az Ytong pallós építési rendszere ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos falazóelem, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel (3D-hõszigetelés), az intelligens páraszabályozásnak köszönhetõen pedig optimális lakóklímát, valamint megfelelõ nyomószilárdsága masszív és értékálló szerkezetet biztosít.

Energiahatékony épületek vasalt pallós építési rendszerrel

Az Ytong pallókkal történõ építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthetõ, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá válik a kivitelezés folyamata. Amennyiben a rendszer többi elemét is beépítik, úgy a tökéletesen illeszkedõ homogén rendszerelemeknek köszönhetõen megelõzhetõ a hõhidak kialakulása.

A komplett rendszer elemei: emelet szintmagas falpallók (standard és egyedi gyártású elemek), mellvédelemek, sarokelemek, oromfalelemek, áthidaló elemek, parapetelemek, lábazati elemek.

A rendszer falpallói, illetve kiegészítõ elemei átveszik az építményben keletkezõ függõleges és vízszintes terheket. A nagy elemméretbõl fakadó közel homogén falszerkezet erõhatásokkal szembeni ellenálló képessége jól tervezhetõ és biztos megoldást nyújt a felmerülõ erõhatások kezelésére.

Az Ytong tetõ- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló rendszerét – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hõszigetelõ tulajdonsággal rendelkezõ, vasalással megerõsített pórusbeton termékek, ily módon tökéletesen kombinálható egymással a jó hõszigetelés és az optimális nyomószilárdság.

A rendszer nyújtotta elõnyök:

  • gyorsan és egyszerûen beépíthetõ,
  • alátámasztás nélkül azonnal terhelhetõ,
  • egyszerû felületképzés,
  • nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,
  • minden évszakban optimális lakóklímát teremt,
  • kiegészítõ termékek széles választéka (például attikafalelemek).

A Ytong tetõ- és födémpallókat kifejezetten az adott építési projekthez tervezik és gyártják. Fontos, hogy a gyártó szakképzett kollégái lehetõleg már a tervezési szakaszban egyeztessenek a tervezõvel, megrendelõvel. A mérnök kollégák tanácsot adnak a hatékony elemkiosztásra, a födém mûszaki jellemzõire, illetve a csomópontok kialakítására. Segítenek a részletes beépítési terv kidolgozásában, jelen vannak a kivitelezés indításakor, így is támogatva a zökkenõmentes kivitelezési folyamatot.

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog