2012. december 27.

Építési Megoldások: több mint szaklap!

Építési Megoldások: több mint szaklap!

Az Építési Megoldások szaklap egyre inkább „szak", és kevésbé „lap" – röviden talán így foglalhatjuk össze szerkesztőségi koncepcióváltásunk eredményét. Íme 3+1 ok, amiért és ahogyan érdemes 2013-ban velünk tartani. 

 

1. Tematikus lapszámok, erősebb szakmai tartalom

2013-ban is követjük az egy évvel korábban elhatározott koncepciót: az Építési Megoldások a korábbiaknál talán kevésbé emlékeztet hagyományos sajtótermékre (az aktualitások, hírek az epitesimegoldasok.hu portálon találták meg a helyüket); nyomtatott kiadványunk ugyanis egy-egy körülhatárolt szakterületről igyekszik átfogó körképet adni, s az adott terület vezető hazai szakembereinek, műhelyeinek a tevékenységére felhívni a figyelmet. Célunk, hogy aki az adott témakörhöz tartozó szakmai problémát szeretne megoldani, annak feltétlenül érdemes legyen kézbe venni a kapcsolódó kiadványt. 2013-ban még inkább azokra a részterületekre fogunk összpontosítani, amelyeket ebben az időszakban különösen fontosnak, aktuálisnak gondolunk.

 

2. Digitális archívum, akár iPaden is olvasható lapszámok

A tematikus lapszámok esetében különös jelentősége van annak, hogy e kiadványok később is visszakereshetőek, fellapozhatóak legyenek. Ezért is tettük elérhetővé a korábbi lapszámok teljes tartalmát a Digitalstand portálon (https://digitalstand.hu/epitesimegoldasok ); itt az egyes kiadványokból néhány oldalt – többek között a tartalomjegyzéket – ingyen megtekinthetjük, és a teljes, szabadszavas keresést is lehetővé tevő tartalomhoz is hozzájuthatunk az eredeti ár töredékéért. (Ugyanitt a következő egy év lapszámait is elő lehet fizetni – még nagyobb kedvezménnyel –, és kiadónk más lapjai is elérhetők: https://digitalstand.hu/metszet , https://digitalstand.hu/videkesgazdasag ).

 

3. Akció január 31-ig: most érdemes előfizetni

Megoszlik az elemzők véleménye, hogy 2013 végén vagy 2014 közepén lesz érzékelhető az építési piac kimozdulása a mélypontról. Előfizetési akciónk áthidalja a dilemmát: aki január 31-ig befizeti éves előfizetői díjat, az egy további fél éven át – azaz 2014 közepéig – ajándékba kapja a megjelenő lapszámokat. A lehetőség nemcsak az Építési Megoldáokra, hanem a Metszet folyóiratra is vonatkozik (mely az építészek legkedveltebb szakmai lapja a független piackutató által készített „Iparági Felmérés 2012" szerint). Előfizetési lehetőség >>

 

+ 1. Új konferenciaajánlatunk: Mérnökszakmai Megoldások

Az Építési Megoldások támogatásával, kiadónk szervezésében január végétől indul a Mérnökszakmai Megoldások című országos konferenciasorozat, mely a felújítások „komolyabb eseteit" járja körbe: azokat a beavatkozásokat, amelyekhez már magasabb szintű mérnöki tudás kell. Indokolja a témaválasztást a hazai ingatlanvagyon állapota és a jelenlegi építőipari helyzet is; úgy tűnik, a kisebb-nagyobb felújítások tekinthetők építőiparunk szinte egyetlen perspektivikus területének. A konferenciasorozat olyan értéknövelő, jelentős beavatkozásokkal foglalkozik, amelyek az energetikai, funkcionális stb. javulást komplex mérnöki szemlélettel érik el. Helyszínek, kamarai pontok, regisztráció itt található >>

További aktuális konferenciaajánlataink egy helyen: www.kamaraikepzesek.hu 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog