2023. december 14.

GEALAN innováció: padlószintű küszöb

GEALAN innováció: padlószintű küszöb

A kapcsolódó terek akadálymentes áthidalása napjaink építészetének szinte láthatatlan részletmegoldása, ami azonban a hétköznapokban már-már alapvető elvárás – és sokak életét könnyíti meg. A szabványos, alacsony vagy a padlószintű küszöbmegoldások esztétikusak, ám ezzel párhuzamos elvárás a funkcionalitás és a biztonság is. A GEALAN közelmúltban bevezetett, padlóba süllyesztett küszöbrendszere, a GEALAN-COMFORT® választ ad a felmerülő kérdésekre.

Egy szinttel lejjebb

Az ablak- és ajtóprofilokat gyártó GEALAN új fejlesztése a gördülékeny közlekedésre fókuszál. A prémium minőséget képviselő padlószintű küszöb a gyártó népszerű, 20 mm-es standard küszöbének továbbfejlesztése. A szerkezeti hasonlóságnak köszönhetően a korábbi, alumínium- és PVC alapú megoldást a gyártók egyszerűen alakíthatják át az új GEALAN-COMFORT®-ra, amellyel a küszöb magassága 0 mm-re csökkenthető. Kinek és miért jó ez?

 

Sokoldalú megoldás

A jelenlegi szabvány alacsony küszöbmagasságot határoz meg, ami a mindennapi közlekedést egyértelműen megkönnyíti. A GEALAN-COMFORT® kidolgozása közben a fő célkitűzés az akadálymentesség megteremtése és ezzel párhuzamosan a kellő műszaki stabilitás biztosítása volt. Az új küszöböt ennek megfelelően a GEALAN legsokoldalúbb rendszeréhez, az S 9000-es termékcsaládhoz tervezték, amelynek elemei az ablakok mellett bejárati-, erkély- és emelő-toló ajtók kialakítására is alkalmasak. Emellett a GEALAN-COMFORT® célja a jövő akadálymentes közlekedésének megalapozása, nem csak a mozgásukban korlátozottaknak vagy az idősebb generációknak. Mindezt egy, a legtöbb építészeti stílushoz könnyen illeszthető dizájnvilággal kialakítva, bármely helyiségben alkalmazva.

GEALAN innováció: padlószintű küszöb

 

Kidolgozott műszaki tulajdonságok

A vizualitás mellett a küszöböknek magas szinten szükséges a szerkezeti stabilitással szembeni elvárásokat is kielégíteni. A nyílászárókhoz kapcsolódva az ajtókhoz és ablakokhoz hasonlóan betörésvédelmi, zaj- és hőszigetelési szerepük is van. Ez utóbbi nagyban hozzájárul az épületek optimális energiafelhasználásához, elég, ha csak a fűtés vagy légkondicionálás segítségével elért beltéri hőmérséklet fenntartására gondolunk.

A 0 mm-es GEALAN-COMFORT® szerkezetébe lehajló tömítés került, így kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, emellett akár 3 mm szintkompenzációjával hatékonyan zár a csapóesővel és az erős széllel szemben is.

GEALAN innováció: padlószintű küszöb

 

A GEALAN-COMFORT® padlószintű küszöbmegoldás fő előnyei:

  • talajszintű kapcsolódás,
  • S 9000-es profilcsalád-kompatibilis,
  • alumíniumfelület,
  • vízelvezető felszíni kialakítás,
  • süllyesztett, lehajló tömítés,
  • magas hőszigetelő képesség.

A GEALAN-COMFORT® alkalmazásával egyszerűen tervezhető akadálymentes épület akár új építésről, akár felújításról van szó, hatékony műszaki felépítés és modern vizuális megjelenés mellett.

A GEALAN küszöbmegoldásokról bővebb leírás ITT érhető el.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog