2023. június 08.

Hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelés: kőzetgyapot minden területre

Hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelés: kőzetgyapot minden területre

A Masterwool S szigetelés hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésre alkalmas, műgyanta kötőanyagú, teljes keresztmetszetében víztaszító kőzetgyapot. Kiváló hőszigetelő képesség és alacsony hővezetés jellemzi. Nem éghető, rendkívül jó páraáteresztő (elhanyagolható a páradiffúziós ellenállása), jó hangszigetelő és hangelnyelő.

A kőzetgyapot környezetbarát, bazaltkőből előállított szigetelés, ami épületek hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére használható. Jó megoldást nyújt homlokzatok, álmennyezetek, magastetők, szerelt válaszfalak, tetőterek és padlások, tehermentes födémek és padlók szigetelésére. Homlokzatok hőszigetelésére a Masterwool SF, kávák vagy spaletták szigetelésre a Masterwool SFM, egyéb szigetelésekre pedig a Masterwool SL ajánlott.

Hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelés: kőzetgyapot minden területre

 

A Masterwool S előnyei

  • Alaktartó és tartós: mérettűrő, nem zsugorodik, nem érzékeny a hőingadozásra. Rendszerben alkalmazva tulajdonságait tartósan megtartja.
  • Tiszta és ellenálló szigetelés: biológiailag stabil, kémiailag semleges, ellenáll a mikroorganizmusoknak, rágcsálók nem károsítják. Mesterséges színezéket nem tartalmaz.
  • Nem éghető: tűzvédelmi osztály A1, így a kőzetgyapot szigetelés növeli az épület tűzbiztonságát.
  • Hőhídmentes illesztések: a Masterwool S táblák könnyen vághatók, öntartó tulajdonságuk és rugalmasságuk révén pontosan és hézagmentesen beépíthetők, az illesztések hőhídmentesek. Szakszerűen alkalmazva megelőzi a penészesedést is.
  • Kiváló akusztikus képesség: jó hangszigetelő és hangelnyelő.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog