Építészkongresszus

2023. november 21.

Újabb fejlesztés a hatékony építésért: piacon a Leier támfalblokk

Újabb fejlesztés a hatékony építésért: piacon a Leier támfalblokk

A Leier fejlesztései kapcsán az már nem meglepő, hogy az újonnan bevezetett műszaki megoldások az építkezés gyorsítását, egyszerűsítését szolgálják. Ilyenek a Leier támfalblokkok is, melyek különböző méretekben, összesen 27 féle geometriai kialakítással, a legkülönbözőbb felhasználási területeken egyszerűsítik a támfalépítés munkafolyamatát. Ismerje meg a Leier támfalblokkok további előnyeit!

A Leier támfalblokkok a legkülönbözőbb, tárolási célra készülő építményhez nyújtanak hatékony építési megoldást. Az elemek moduláris alkalmazásával, a funkciónak megfelelő különböző teherbírással, akár alapozás nélkül megépíthetők a szükséges támfalak. Az építés célja pedig a legváltozatosabb lehet a mezőgazdasági terménytárolástól az építőipari termékek raktározásán át – az ömlesztett árutól a fa-lerakatig vagy egy betonüzemig – egészen a hulladéktárolásig.

Újabb fejlesztés a hatékony építésért: piacon a Leier támfalblokk

Az új termékcsalád kiemelt előnye – a gyors és egyszerű építés mellett – a nagy rugalmasság és az újrahasznosíthatóság, amivel hozzájárul a manapság egyre fontosabb fenntarthatósági elvásárok kielégítéséhez. Ennek gyakorlati jelentősége, hogy a blokkokból épült támfalak a későbbiekben akár könnyedén átépíthetők, igény esetén szétszedhetők, áthelyezhetők, így újra felhasználhatók.

Újabb fejlesztés a hatékony építésért: piacon a Leier támfalblokk-elem

 

Egyszerű és gyors építés támfalblokkal

A támfalépítés az aszfaltozott vagy betonból készült sík alapról könnyedén indítható. A falazat magassága és szélessége rugalmasan alkalmazkodik a követelményekhez és a beruházói igényekhez. Az építés kiindulási pontjaként a különböző méretű alapidomok szolgálnak. A blokkelemekből 40, 60 és 80 cm falvastagságú támfal is építhető, a 80-as elem lábazati idommal kiegészítve pedig akár 4 méter magas depó építésére is alkalmas.

Újabb fejlesztés a hatékony építésért: piacon a Leier támfalblokk-elem

A Leier támfalblokk elemei könnyedén egymáshoz illeszthetők, mint a Lego kockák, így a megépült szakasz szükség esetén egyszerűen átalakítható vagy könnyedén szét is szedhető.

A Leier támfalelemek C30/37 XC2 betonminőséggel készülnek, ami garantálja a termék hosszú élettartamát.

Újabb fejlesztés a hatékony építésért: piacon a Leier támfalblokk-elem

 

A 27 fajta blokkelem biztosítja a modularitást

Az építés alapjául az alapidom szolgál, amelynek gyártása többféle méretben történik. Az alapidomon túl megkülönböztetünk félidomot, targoncázható idomot, ferde idomot, záróidomot, záró tetőidomot, valamint lábazati idomot. Ezek 3 féle szélességi méretben érhetők el, így adódik ki a 27 féle geometriai kialakítás, ami változatos építménytestek kialakítását teszi lehetővé.

 

Bővebben a támfalblokk-elemekről >> 

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog