Deceuninck

 

2023. október 27.

Útmutató egy szerethető tetőtérhez

Útmutató egy szerethető tetőtérhez

A Design Guide egy tervezési kézikönyv, amely egy helyen mindent tartalmaz a tetőtéri helyek kialakításáról. 13 optimális tetőtéri megoldás, 60 szobaterv, 98 részletes műszaki megoldás segíti a kényelmes, élhető és fenntartható tetőterek kialakítását, valamint a tér maximális kihasználását.

„A VELUX Cégcsoport számára kiemelten fontos, hogy az innovatív és modern, a fenntarthatóságot támogató megoldásokat minél többekhez eljuttathassuk. Az innovatív megoldások mellett a VELUX Cégcsoport többek között olyan edukációs eszközökkel is segíti a fenntartható életterek kialakítását, mint a mindenki számára ingyenesen hozzáférhető Design Guide kiadvány” – mondta el Ritea Noémi, VELUX Cégcsoport magyar és román piacért felelős igazgatója.

 

>> A Design Guide  IDE KATTINTVA ingyenesen letölthető >>

 

 

A fenntartható otthonok megfizethetőek, és még a kiadásainkat is csökkentik

Az építőipar jelenleg a globális CO2-kibocsátás 37 százalékáért felel, az energiaárak pedig egyre többeknek okoznak nehézséget szerte Európában. A fenntartható épületek jelentős változást hozhatnak, de csak abban az esetben, ha az ilyen lakóházak általánossá válnak: most egy izgalmas építészeti projekt is segít megmutatni, hogy környezettudatos otthona bárkinek lehet.

 

A jövő a fenntartható épületeké

A VELUX Cégcsoport bemutatta a koppenhágai Living Places projektet: a tetőablakgyártó vállalat partnereivel együttműködésben hét olyan mintaépületet (két lakóépületet és öt közösségi teret adó épületet) adott át, amelyek a CO2-kibocsátás jelentős csökkentésével és az elsőosztályú beltéri klíma előtérbe helyezésével képesek újra definiálni a fenntartható építési gyakorlatokat.

Útmutató egy szerethető tetőtérhez

(Fotó: Effekt Architects)

 

A Living Places projekttel a Cégcsoport egyik célja az volt, hogy bizonyítsa elkötelezettségét a fenntartható építési megoldások iránt, és felelősséget vállaljon egy környezettudatosabb jövő megteremtéséért. A könnyűszerkezetes házakat úgy tervezték, hogy megfizethetők legyenek, és a fenntartható módon épült épület reálisan elérhető alternatívává váljon azok számára, akik ingatlant szeretnének vásárolni.

Az épületek megépítésekor öt alapelvet követtek: az otthonoknak egészségesnek, megfizethetőnek, egyszerűnek, megoszthatónak és skálázhatónak kell lenniük. Ezek az elvek az új és már meglévő lakóépületekre, illetve a közösségi terekre és középületekre egyaránt alkalmazhatók, ezzel megnyitva az utat egy fenntartható jövő felé.

Útmutató egy szerethető tetőtérhez

(Fotó: Adam Mørk)

 

A VELUX Cégcsoport Living Places projektje új fejezetet nyit a fenntartható építési gyakorlatok kapcsán. Az alacsony karbonlábnyom és az optimális beltéri klíma előtérbe helyezésével a koncepció új mércét állít fel a környezettudatos életvitel terén, és ezt a kijelölt irányt követik a VELUX vállalat elektromos és napelemes működtetésű tetőtéri ablakai, valamint elektromos lapostetős felülvilágító ablakai is.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog