Deceuninck

 

2023. november 06.

Tervezzen még több napfényt ügyfelei életébe!

Tervezzen még több napfényt ügyfelei életébe!

Hogyan lehet kihasználni a tető alatti tér teljes potenciálját, és vonzó, tágas és világos otthonokat teremteni? Ebben segít a tervezők, építészek és építőmesterek számára készített VELUX Design Guide útmutató.

 

A Design Guide egy olyan kézikönyv, amely egy helyen tartalmaz minden szükséges információt a tetőtéri szobák beépítéséről: 13 optimális tetőtéri megoldás, 60 szobaterv és 98 részletes műszaki megoldás segíti a kényelmes, élhető és fenntartható tetőterek kialakítását, valamint a tér maximális kihasználását. Az útmutatóban egyúttal gyakorlati tanácsok is megtalálhatók mindazoknak, akik VELUX tetőablakokat szeretnének beépíteni, hogy valóban megfelelő mennyiségű napfényt engedjünk be a térbe.

„Vezető piaci szerepet betöltő vállalatként a VELUX Cégcsoport számára kiemelten fontos, hogy az innovatív és modern, a fenntarthatóságot támogató megoldásokat minél többekhez eljuttathassuk, hiszen ezen a területen csak közösen érhetünk el változást. Az innovatív megoldások mellett a VELUX Cégcsoport többek között olyan edukációs eszközökkel is segíti az élhető és fenntartható épületek, életterek kialakítását, mint a mindenki számára ingyenesen hozzáférhető Design Guide kiadvány” – mondta Ritea Noémi, a VELUX magyar és román piacért felelős igazgatója.

„A tervezési útmutatónk ideális választás azok számára, akik inspirációt és gyakorlati tippeket szeretnének szerezni az építészeti folyamatokhoz” – fejtette ki Bíró András, a VELUX Cégcsoport alkalmazástechnikai és műszaki szakértője. „Fantasztikus forrás az építészeknek, belsőépítészeknek, akik energiahatékony és inspiráló tereket szeretnének létrehozni, amelyek a legjobban kihasználják a természetes fényt. Biztosak vagyunk benne, hogy partnereink rengeteg olyan praktikus tanácsot találnak benne, aminek a segítségével valóban egyedi és gyönyörű tereket hoznak majd létre.”

Vessen egy pillantást a különböző típusú és méretű tetőterek legelterjedtebb elrendezési formáira, és sajátítsa el azokat a technikákat, amelyek segítségével a lehető legfényesebbek lesznek ezek a szobák! Kiadványunkban megismertetjük a tetőablakok elhelyezésének és beépítésének alapelveivel, valamint a különböző helyzetekhez szükséges tippekkel és trükkökkel.

A kézikönyvben megtalálja:
• a tetők különböző típusait és azok hatását a legfelső emeletek kialakítására,
• tippeket a tetőtér optimális használatához (napfény mennyisége, levegőminőség, optimális hőmérséklet, tiszta kilátás és akusztika)
• a „know how”-t a tetőtér ergonómiájáról és a bútorok elhelyezéséről a ferde sík alatt,
• példákat a tipikus tetőtéri helyiségekre,
• ajánlásokat a tetőablakok kiválasztására és elhelyezésére/beépítésére (méret, típus, működési módszer).

Ideálisan milyen lehet egy kisméretű fürdőszoba a tetőtérben? Szeretné a tetőtér optimális használatát megtervezni a tető dőlésszögétől függően? Kíváncsi, hova tervezze be az ágyat a tetőtéri szobában?

 

Inspirálódjon olyan megoldásokkal, amelyek megváltoztathatják az egész lakóteret!

Töltse le a VELUX Design Guide kézikönyvet az alábbi linken:

https://www.velux.hu/szakembereknek/eszkozok/epiteszeknek/design-guide

 

(X)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog