2020. jnius 16.

Lábazati megoldások bármilyen igényre

Lábazati megoldások bármilyen igényre

Homlokzati felújításnál hajlamosak vagyunk „szemmagasságban gondolkodni. Milyen színû legyen a bejárati ajtó, az eresz, a homlokzat, a nyílászáró, a tetõ, és lehetõleg harmonizáljon is egymással az egész. Idõt, energiát, fáradságot nem ismerve kutatjuk a netet, járunk kereskedésekbe, nézünk meg annyi lehetõséget, amennyit csak lehet. Rendben, megvan minden. Tetszik mindenkinek, harmonizál is minden mindennel. Megrendeljük, leszállítják. Majd ekkor jön a kivitelezõ kérdése: mit teszünk a lábazatra? Jaj, tényleg a lábazat! Azt el is felejtettük! Gyorsan találjunk ki valamit, mert a kivitelezõ halad, mire kész a homlokzattal, itt kell lennie az anyagnak!

Itt fontos megjegyezni, hogy a lábazat védelme kiemelten fontos egy épület esetében. Kicsit mostoha a sorsa, hiszen „ott van alul”, „nem nézem, nem is látom”, csak a költség van vele. Azonban ez a felület is nagy terhelést kap, aminek évrõl évre ellen kell álljon: talaj menti fagy, hó, esõ. Ezek a természeti erõk mind-mind próbára teszik a felületet. Nem is beszélve arról, ha télen sózzuk a járdát, kap belõle a lábazat is – nappal az olvadt hó áztatja, éjjel megint ráfagy a sós hólé.

De milyen anyag legyen? Most menjünk újra körbe, hogy klinker vagy esetleg természetes kõ? De abból is ezer meg ezerféle, -fajta van. A felülete milyen legyen? Hol vegyük? Van raktáron? Azonnal el tudjuk hozni? Milyen ragasztó kell hozzá? Milyen fugázó? Van rá még keret?

Ekkor jön a kivitelezõ a mindent magában foglaló megoldással: tegyünk rá Mosaic vakolatot! Gyorsan kivitelezhetõ, széles színválasztékban kapható, költséghatékony megoldás.

Lábazati megoldások bármilyen igényre Lábazati megoldások bármilyen igényre

A Mapei Mape-Mosaic a piacon egyedülálló színpalettával és szemcsenagysággal áll rendelkezésre. A 42 féle divatos színbõl mindenki ki tudja választani a homlokzattal leginkább harmonizáló árnyalatot, a kétféle struktúrával pedig további lehetõségek vannak a megrendelõk kezében, melyekkel az egész homlokzat látványát befolyásolni tudják. Négyzetméterre számolt kiadósságával is kiemelkedik versenytársai közül.

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog