2013. április 22.

Látható záróelemek helyett rejtett vasalat

Látható záróelemek helyett rejtett vasalat

Számos újításának köszönhetően méltán nyerte el idén a Construma-díjat az Internorm KF 500 műanyag-műanyag/alumínium ablak. A háromrétegű üvegezéssel ellátott, 90 mm-es beépítési mélységű, 46 dB-es hangszigetelésű nyílászáró energiatakarákosság, biztonság és megjelenés terén is túltesz versenytársain.

Látható záróelemek helyett rejtett vasalat

A KF 500 ablak szárnyának biztonságos reteszeléséről – látható záróelemek helyett – integrált, rejtett vasalati rendszer gondoskodik – az I-Tec vasalattal szerelt ablakok már alapkivitelben teljesítik az EN 1627-1630 szerint minősített RC2N biztonsági fokozatot. Ezzel a megoldással a keretek tisztíthatósága is lényegesen leegyszerűsödik, mivel a kiálló alkatrészek szinte teljesen eltűntek.

Látható záróelemek helyett rejtett vasalat

 

Friss levegő és energiatakarékosság

A kontrollálatlan vagy tartós szellőztetés nagy energiaveszteséghez vezet. A KF 500 I-Tec szellőztetőrendszere folyamatosan friss levegőt juttat a helyiségekbe, de az energiatakarékosság követelményeinek figyelembe vételével: a szellőző beépített, nagy hatékonyságú hőcserélővel rendelkezik. Az ennek köszönhető 86 százalékos hővisszanyerés minimálisra csökkenti az energiaveszteséget. Az ablak külső és belső oldalán csak keskeny szellőzőrácsok láthatók, így sem a külső, sem a belső megjelenést nem csorbítja.

Látható záróelemek helyett rejtett vasalat

 

Önálló energiaellátású Photovoltaik-reluxa

Valamennyi kapcsolt szárnyú Internorm ablakrendszer felszerelhető külső áramforrás nélküli, motorikus meghajtású redőnnyel. Az energianyerés közvetlenül az ablaknál lévő Photovoltaik-modulon keresztül történik. A reluxablendébe épített modul önellátó módon működteti az elektromos motort. Az energia akkumulátorban tárolódik, mely már szórt fényben is feltöltődik.

Látható záróelemek helyett rejtett vasalat

 

Hézagmentes körkörös rögzítés

Számos ablaküveg csak néhány ponton rögzített a kerethez. Az Internormnál alapfelszereltség a Fix-O-Round technológia, a hézagmentes körkörös rögzítés. E technológia előnye az ablakkeret üvegtáblával való körbefutó ragasztásában rejlik, ami által lényegesen javul az ablak stabilitása, hő- és hangszigetelése, betörés elleni biztonsága és működőképessége annak egész élettartamán keresztül.

Látható záróelemek helyett rejtett vasalat

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog