2019. december 04.

Olasz dizájn és az élelmiszeripari padlók

Olasz dizájn és az élelmiszeripari padlók

Óvoda, parkoló, ipari üzem, sportpálya vagy éppen speciális igénybevételnek kitett élelmiszeripari üzem padlója – minőségileg, használatuk során és a velük szemben támasztott igények alapján nagy különbségek lehetnek. Nézzünk néhány szempontot!

Olasz dizájnpadlók első kézből

A padlóburkolatok tekintetében sem ritka, hogy a megszokásból használt műszaki megoldásokon kívül számos, mai beruházói igénynek vagy az adott igénybevételnek jobban megfelelő is van, amely világszerte már széles körben alkalmazott és Magyarországon is elérhető, mégis kevésbé ismert.

A műgyanta és cement kötőanyagú rendszerekből jellemzően a minimalista dizájnt kedvelők találhatnak maguknak megoldásokat. Ezekkel a rendszerekkel a lakások, üzlethelyiségek, irodák padlójának adhatunk egyedi megjelenést homogén, felhős vagy terrazzo burkolatokkal. Viszont olyan területekre, ahol a lágyság és a kényelem is fontos – például óvodák, bölcsődék, edzőtermek és kórházi termek – ott a gumibetétes komfortpadló nyújthat megoldást.

A sportlétesítmények és a közösségi terek burkolatai szintén olyan terület, ahol a mai kínálat változatosságában rejlő lehetőségek még kevéssé ismertek a szakemberek szélesebb körében. Előbbinek jelentős szerepe lehet a jelenleg is futó beruházásoknál, helyettesítve az általánosan használt műgyanta bevonatokat könnyen alkalmazható, gazdaságos, de a speciális igényekre szabott termékekkel. Ezek a műszaki megoldások világszerte több országban rendszeresen alkalmazottak, így például a Mapei tulajdonában lévő olasz Sassuolo futballcsapat stadionjában is jól szolgálnak. A legkülönbözőbb sportlétesítményeknél, teniszpályákon, iskolai sportpályákon és egyéb multisport pályákon kívül akár lelátókon, közlekedési útvonalakon is használhatók a Mapecoat TNS akrilgyantás bevonatok. Emellett közösségi terek, kerékpárutak bevonataként is érdemes ezekkel az anyagokkal számolni, ha tartós, környezetbarát, az aszfaltot sem rongáló bevonatot keresünk.

Olasz dizájn és az élelmiszeripari padlók

 

Az élelmiszeripar korszerű padlóbevonatai

Az élelmiszeripari célú épületek padlóját értelemszerűen másként kell tervezni és kezelni, mint az otthoniakat vagy akár a közintézményekben használtakat. Ugyanakkor az ebben az iparágban működő üzemek padlójának is különféle külső behatásokkal szemben kell ellenállónak lennie.

Olasz dizájn és az élelmiszeripari padlók

A Mapei e területre kínált termékcsaládjának tagjai alkalmasak tej-, gyümölcs- és húsfeldolgozó üzemek, illetve sör- és borfeldolgozó helyiségek tartós és korszerű padlóbevonataként történő alkalmazásra. Az innovatív gyártó élelmiszeripar számára kínált burkolatai ötvözik az egyéb megoldások vegyi ellenálló képességét, magas szilárdsági és mechanikus terhelhetőségi előnyeit. E megoldások kiválóan ellenállnak a savaknak, lúgoknak, egy vagy több rétegben is alkalmazhatók, akár zöldbetonra is. Az élelmiszeriparban gyakran előforduló „hősokk” (akár 120 °C) sem okoz károsodást vagy minőségi romlást bennük. A beépítést követően a legtöbb termék már 24 óra múlva járható, majd 7 nap múlva teljesen terhelhető, így nem kell hosszú kivitelezési idővel számolni.

 

További információ: www.mapei.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog